Serviciul de salubrizare menajeră al municipiului Suceava va fi încredinţat pentru o perioadă de cel puţin 12 ani firmei sucevene Diasil Service, a cărei ofertă a fost desemnată câştigătoare la licitaţia reluată de primărie anul acesta.
„Comisia de licitaţie a finalizat de analizat din nou toate ofertele depuse, cea a firmei Diasil fiind declarată câştigătoare. Sper să nu se mai piardă mult timp cu eventuale contestaţii, încât să putem demara în sfârşit programul de modernizare a colectării deşeurilor menajere, care este aşteptat de suceveni”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Cei patru competitori înscrişi la licitaţia a cărei miză este un contract de 18 milioane de euro, valabil timp de 12 ani, cu posibilitate de prelungire, sunt RER Buzău, Rosal Bucureşti şi firmele sucevene Diasil şi Florconstruct.
Dacă de această dată nu se va „bloca” în contestaţii care au întârziat deja cu aproape trei ani implementarea unui sistem modern de colectare a deşeurilor în municipiul reşedinţă de judeţ, contractul ar putea fi semnat la finele lunii.
Câştigătorul licitaţiei de salubrizare menajeră a Sucevei se obligă prin contract să amenajeze 100 de platforme semiîngropate, 100 de platforme îngropate, 30 de puncte supraterane de colectare selectivă cu patru containere pentru deşeuri reciclabile şi să doteze fiecare casă cu pubele de gunoi, pentru colectare selectivă.
De asemenea, în obligaţiile sale vor fi şi montarea a 1.000 de coşuri stradale şi amenajarea a două locuri de joacă pentru copii, cu suprafaţă elastică, anual.
Dintre cele 100 de platforme îngropate, 15 urmează să fie realizate în cartierul Obcini, 23 în George Enescu, 9 în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni şi 3 în Iţcani, în vreme ce platformele semiîngropate vor fi amplasate astfel: 14 în Obcini, 24 în George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25 în Burdujeni şi 3 în Iţcani.