Suceava se regăsește în continuare în topul județelor cu cele mai mici salarii din țară, într-un studiu realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni.
Conform acestuia, 40% dintre angajaţii din România primesc salariul minim pe economie, dar în Suceava și Maramureș, procentul celor cu cele mai mici salarii este covârșitor – aproximativ 65%.
Topul „nefericirii salariale” continuă cu Vrancea - 62%, Vaslui - 61% și Harghita - 60%. Comparativ, ponderea celor cu salariu minim, în București, este de 34%. Topul județelor cu cele mai mari salarii continuă cu Braşov, Sibiu, Timiş şi Cluj.
Conform studiului realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni în România sunt mai bine de 5,2 milioane de contracte de muncă şi aproape 40% dintre ele sunt cu salariul minim brut pe economie, adică 1900 de lei. Una dintre explicaţii stă în slaba calificare a personalului.
Conform digi24.ro, deficitul de personal rămâne ridicat din moment ce aproape jumătate dintre directorii din România susţin că nu găsesc oamenii de care au nevoie. Mai mult, România a ajuns să ocupe locul trei la nivel mondial din cauza lipsei de specialişti.
Asta deoarece mulţi dintre cei care au o calificare lucrează peste hotare, plecând din țară tocmai din cauza salariilor.