Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat, la Suceviţa, că Ministerul pe care îl conduce va reduce birocraţia pentru a finanţa mai rapid proiectele care vor fi depuse de autorităţile locale. Ministrul Turismului s-a aflat, la finalul săptămânii trecute, într-o vizită oficială în judeţul Suceava. La Suceviţa, Bogdan Trif a avut o întâlnire cu parlamentari suceveni, prefectul judeţului, conducerea Consiliului Judeţean, primari ai mai multor localităţi, reprezentanţi ai asociaţiilor din domeniu şi ai altor structuri implicate în turism.
În cadrul discuţiilor, ministrul Turismului a subliniat nevoia de investiţii din domeniu, a făcut un apel la primarii suceveni să vină cu proiecte pentru a accesa fondurile puse la dispoziţie de Minister, el promiţând relaxarea condiţiilor de finanţare pentru a accelera dezvoltarea turismului din zonă.
„În perioada imediat următoare, vom modifica hotărârea de guvern privind investiţiile din turism astfel încât procedura de acordare a finanţării să fie simplificată”,a declarat Bogdan Trif.
El a făcut un apel către autorităţile locale să depună proiectele cuprinse în Masterplanul de investiţii în Turism. „Judeţul Suceava este lider al turismului în zonă. Nu e de mirare, având în vedere potenţialul enorm al regiunii, peisajele extraordinare, multitudinea obiectivelor turistice, monumentele UNESCO, posibilităţile de ecoturism, agroturism, de aventură. Mi-e greu să nominalizez o formă de turism care să nu fie cuprinsă în acest judeţ, ceea ce arată importanţa regiunii pentru turismul românesc. Sunt obiective minunate şi unice în lume”, a declarat ministrul Turismului, care a adăugat că „în acelaşi timp, înţeleg nevoia de investiţii în domeniu. De aceea, fac un apel către autorităţile locale să avanseze cu proiectele cuprinse în Masterplanul de investiţii în Turism. Iar noi venim în sprijinul autorităţilor locale pentru că vrem să reducem birocraţia, să putem finanţa mai uşor şi mai rapid proiectele autorităţilor locale”.
După întâlnirea de la Suceviţa, ministrul Bogdan Trif s-a deplasat în municipiul Rădăuţi, unde a vizitat Muzeul Etnografic, el fiind impresionat de ceramica din această zonă a judeţului, portul popular şi măiestria artiştilor bucovineni. Bogdan Trif a apreciat că municipiul Rădăuţi, dar şi întreaga zonă, are foarte multe de oferit, de la turismul cultural, de aventură, ecoturism şi până la turismul de relaxare.