Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 7 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 150 (6860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

Sprijin material şi consiliere pentru 543 de preşcolari şi elevi, într-un proiect de peste un milion de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

543 de preşcolari şi elevi din Suceviţa, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, dar şi părinţilor acestora, vor beneficia de servicii educaţionale speciale, consiliere şi sprijin, activităţi extracurriculare şi suport material în cadrul unui proiect european în valoare de peste un milion de euro.

Proiectul se va desfăşura până în luna mai 2021, beneficiari fiind 99 de preşcolari de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Vatamaniuc” Suceviţa, 444 de elevi de la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuţi, dar şi părinţii acestora.

Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc vineri, 6 iulie, la Casa Corpului Didactic (CCD) Suceava, instituţie care are calitatea de beneficiar al proiectului.

Prof. Elena Manuela David, directoarea CCD „George Tofan”, a menţionat că „Proiectul <Pro Educaţie! – Măsuri educaţionale integrate pentru stimularea accesului la educaţie a copiilor aparţinând unor grupuri vulnerabile> vizează prevenirea şi diminuarea părăsirii timpurii a şcolii şi îi are ca parteneri pe Inspectoratul Şcolar Suceava şi Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava”.

La rândul său, prof. Maria Teodoreanu, managerul acestui proiect, a arătat că obiectivul „Pro Educaţie!” constă în prevenirea şi diminuarea părăsirii timpurii a şcolii pentru 543 de preşcolari şi elevi din cadrul celor trei unităţi de învăţământ. 

În cele trei unităţi beneficiare va fi implementată la nivel pilot o metodologie de tip „Grădiniţă şi şcoală prietenoasă”, pentru ca atracţia pentru studiu a preşcolarilor şi elevilor să crească. De asemenea, prin proiect se vor achiziţiona echipamente în cele trei şcoli (copiatoare, laptopuri etc.), iar o altă componentă constă în conştientizarea importanţei educaţiei în rândul elevilor şi al preşcolarilor, dar şi al părinţilor lor. 

”Părinţii vor primi consiliere şi vom încuraja dialogul şcoală - familie - comunitate, de care va fi responsabil CJRAE. Totodată, beneficiarii vor primi sprijin material concretizat în pachete cu rechizite, haine, încălţăminte, vor participa la programe de educaţie pentru sănătate, igienă, nutriţie etc.”, a mai explicat Maria Teodoreanu.

Potrivit acesteia, la Suceviţa va funcţiona prin intermediul proiectului un program de „Şcoală după şcoală” care, după trei ani, va fi susţinut de către autorităţile locale.

Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, parteneriate cu părinţii, cu actori locali (agenţi economici, ONG, cluburi sportive), campanii de înscriere a copiilor cu vârste preşcolare în sistemul educaţional, identificarea copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar sunt doar câteva dintre rezultatele aşteptate.

”În ceea ce priveşte sustenabilitatea proiectului, sperăm ca organizaţiile locale relevante să-l sprijine şi după aceşti trei ani şi să ia ca bună practică ce s-a întâmplat pe parcurs. Fiecare copil are potenţial, însă el trebuie identificat, sprijinit, încurajat, dezvoltat, iar fără un parteneriat solid în care să ajutăm copiii să crească, să-i stimulăm, nu putem să evoluăm ca societate de succes”, a mai completat Teodoreanu.

La conferinţa de lansare au participat reprezentanţi ai partenerilor, reprezentanţi de la şcolile din Suceviţa, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, responsabili de proiect, aceştia stabilind care sunt paşii concreţi pentru perioada următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin material şi consiliere pentru 543 de preşcolari şi elevi, într-un proiect de peste un milion de euro.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sprijin material şi consiliere pentru 543 de preşcolari şi elevi, într-un proiect de peste un milion de euro4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei