marţi, 3 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 146 (6856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Constanţa

Trei elevi din judeţ, la un important concurs naţional de geografie axat pe munca de cercetare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei elevi de liceu ne vor reprezenta judeţul în cadrul Concursului de Referate şi Comunicări Ştiinţifice la geografie, pentru elevii din învăţământul liceal, competiţie care se va desfăşura în perioada 8-12 iulie, la Cumpăna, judeţul Constanţa.

Cei trei şi-au adjudecat prima poziţie în ierarhia judeţeană, obţinând calificarea la faza superioară a concursului. S-a calificat Adrian Gheorghiţă, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, coordonat de prof. dr. Constantin Cocerhan şi prof. Felicia Vranău, care a participat cu lucrarea „Particularităţi ale reliefului în sectorul Păltinoasa - Masivul Ciungi, cu observaţii asupra unor riscuri şi hazarduri geomorfologice”.

Al doilea elev din lot este Tudor Nicolae Lăzărescu, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, pregătit de prof. Luminiţa Mirela Lăzărescu şi prof. dr. Constantin Cocerhan, cu lucrarea „Calitatea locuirii în mediul urban – studiu de caz: Municipiul Rădăuţi”.

Lotul este completat de Lavinia Vicovan, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, îndrumată de prof. Luminiţa Mirela Lăzărescu, aceasta pregătind lucrarea ”Potenţialul turistic al comunei Putna şi valorificarea acestuia”.

Elevii vor fi însoţiţi de prof. Luminiţa Lăzărescu.

Concursul de comunicări ştiinţifice pentru elevii claselor liceale se desfăşoară pe trei secţiuni - geografie fizică, geografie umană, geografia mediului.

Etapa naţională cuprinde două probe – realizarea unei lucrări şi prezentarea acesteia, fiecare având o pondere de 50% din nota finală.

Liceenii trebuie să prezinte lucrări cuprinzând aspecte din orizontul local al judeţului de provenienţă, acestea fiind realizate prin studiul mai multor materiale biografice şi observaţii directe, în teren.

Potrivit organizatorilor, lucrările respectă toate etapele unei cercetări, fiind echivalentul unei olimpiade, însă pe partea de cercetare.

Printre altele, Concursul de comunicări ştiinţifice pentru elevii de liceu, la disciplina geografie, are ca obiective dezvoltarea capacităţii de comunicare şi dialog şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei elevi din judeţ, la un important concurs naţional de geografie axat pe munca de cercetare.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Trei elevi din judeţ, la un important concurs naţional de geografie axat pe munca de cercetare4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop concentrat de nuci verzi Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi tăiate bucăţi sau doar din coaja verde provenită de la curăţarea nucilor pentru dulceaţă. Are un gust neobişnuit,... Citeşte