Aproape o mie de rădăuţeni au participat, duminica trecută, la festivitatea prilejuită de finalizarea lucrărilor de reabilitare a statuii ecvestre a lui Bogdan Vodă şi a zonei din vecinătate, ocazie cu care au fost organizate o serie de manifestări. Acestea au debutat puţin după ora 16.00 cu o slujbă de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi de la Mănăstirea Bogdana, slujbă urmată de difuzarea filmului documentar „De la descălecatul lui Bogdan”, despre municipiul Rădăuţi şi personalităţile care s-au născut acolo.
După alocuţiunile reprezentanţilor autorităţilor locale şi ale invitaţilor, a urmat un program cultural artistic susţinut de invitaţi din Republica Moldova, Garda de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, orchestra „Model” a Departamentului trupelor de carabinieri al Ministerului de Interne şi corul de cameră „Credo” din componenţa Ansamblului de cântece şi dansuri al Departamentului trupelor de carabinieri. Programul evenimentului a mai cuprins şi un program susţinut de corul de copii al Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie” din municipiul Rădăuţi.
La evenimentul de duminică au participat prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, parlamentarii Virginel Iordache şi Alexandru Rădulescu, primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, viceprimarul Bogdan Loghin, şefii unor instituţii de stat şi consilieri judeţeni şi locali. Iniţiatorul proiectului de reabilitare a statuii ecvestre şi coordonatorul lucrărilor, viceprimarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat că lucrările de reabilitare au fost deosebit de complexe, de la consolidări până la aplicarea mai multor straturi pe statuie ori înlocuiri de jardiniere şi refacerea zonei din vecinătate, lucrări care s-au desfăşurat pe o perioadă de aproape doi ani şi au avut o valoare de circa două sute de mii de euro.