Zeci de cabane ale Regiei Naţionale a Pădurilor, care multă vreme au fost rezervate doar pentru vânători şi pentru personalul silvic, sunt acum introduse în circuitul turistic.
Recent, RNP Romsilva a anunţat introducerea în sistemul online de rezervare, disponibil pe www.cazare.online, a 27 de cabane turistice din judeţele Buzău, Caraş-Severin, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava şi Vâlcea, administrate de direcţiile silvice respective.
Astfel, cabanele Crujana, Sadău, Nemţişor, Branişte şi Ursoaia din Suceava, Coceanu şi Vadu Oii din Buzău, Poiana Mărului, Berzoviţa, Valea Bei, Buhui şi Camping 7 Izvoare din Caraş-Severin, Brădeşti, Ivo, Hurdugaş, Bistricioara, Tisaşu, Lacu Roşu, Mădăraş din Harghita, Poieni din Iaşi, Ţibleş din Maramureş, Frasin din Neamţ, Reşca din Olt, Comanca, Căciulata, Obârşia Lotrului şi Vidruţa din Vâlcea, toate aflate în zone pitoreşti, pot fi rezervate acum online.
Cabana Crujana I, situată în una din poienile pădurilor administrate de Ocolul Silvic Pătrăuţi, a devenit un obiectiv turistic prin frumuseţea peisajului în care este aşezată şi prin confortul oferit clienţilor. Ansamblul are în componenţă cabana, o fântână, un foişor şi parcarea pentru maşini.
Cabana Sadău este amplasată pe raza comunei Brodina şi este situată în imediata apropiere a graniţei dintre România şi Ucraina.
Cabana Nemţişor, amplasată în comuna Mălini, pe raza Ocolului Silvic Mălini, a fost construită în anul 1959, a fost renovată în anul 1991, apoi au avut loc reparaţii curente şi modernizări.
Cabana Branişte se află pe raza Ocolului Silvic Frasin, în localitatea Frasin, sat Plutoniţa, pe malul pârâului Braniştea, aproape de confluenţa acestuia cu pârâul Suha.
Cabana a fost construită în anul 1994 şi modernizată în anii 2005-2007.
Cabana de vânătoare Ursoaia este situată pe raza Ocolului Silvic Putna, pe versantul de N-E al culmilor Obcina Mare din Carpaţii Răsăriteni, la altitudinea de 650 metri.