Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că cea de-a doua ediţie a Programului Ștefanian va debuta duminică, 24 iunie, în Cetatea de Scaun a Sucevei. Gheorghe Flutur a precizat că evenimentul de duminică va include mai multe acţiuni din calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Astfel, de la ora 17: 00 va avea loc o slujbă de pomenire a Domnilor Moldovei, în capela Cetăţii, după care, de la ora 18:00, vor fi citite mesajele din partea localităţilor în care sunt ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. De la ora 18:30, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun va avea loc un spectacol de teatru istoric, ,,Alexandru Lăpușneanu”, o adaptare de Marius Rogojinschi, după nuvela lui Costache Negruzzi, în interpretarea Teatrului „Vasilache” din Botoșani.
Gheorghe Flutur a arătat că Programul Ștefanian de anul acesta se va încheia cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna, pe 2 iulie, când se comemorează 514 ani de la moartea celui care este considerat cel mai mare român, voievodul Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt.
„Pelerinii sunt așteptaţi dimineaţă, pe 2 iulie, începând cu ora 7:30, la intrarea în comuna Putna pentru a merge pe jos până la mănăstire, unde vor participa la Sfânta Liturghie, la ceremonia comemorativă de cinstire a Marelui Nostru Voievod și Sfinţirea Portalului Memorial Golgota Neamului - Fântâna Albă”, a declarat șeful administraţiei judeţene. El a mai spus că în cadrul acestui program vor avea loc evenimente în mai multe localităţi din ţară, dar și din Republica Moldova și din Ucraina, acolo unde sunt conservate ctitorii ale voievodului Ștefan cel Mare.„Consecvenţi implicării concrete pentru dezvoltarea turismului în Bucovina, în judeţul Suceava și în România, avem în vedere o colaborare cu instituţii naţionale și europene pentru ca <Drumul lui Ștefan>, generat prin Programul Ștefanian, să devină rută culturală de interes naţional și internaţional, care să fie inclusă în Rutele Culturale Europene certificate de Consiliul Europei”, a declarat Gheorghe Flutur. El a arătat că „Drumul lui Ștefan”, ca rută culturală, va străbate zeci de localităţi, din România și Republica Moldova, care păstrează ctitorii ștefaniene sau care au muzee în care sunt organizate expoziţii cu artefacte din timpul domniei voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt. Flutur a mai spus că această rută va reprezenta o bună oportunitate de conștientizare și de promovare a unei părţi importante din inestimabila moștenire pe care a lăsat-o Marele Voievod.