În afara proiectelor realizate pe fonduri europene, conducerea Primăriei Dărmăneşti are în derulare şi alte proiecte, derulate prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării sau din fonduri proprii, pentru îmbunătățirea infrastructurii comunei. Astfel, trei şcoli din localitățile Dărmăneşti, Dănila şi Călineşti urmează a fi reabilitate şi modernizate, cu extinderi pentru grupuri sanitare noi. Contractele cu Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea acestor obiective prin PNDL 1 au fost deja semnate, fiind desemnați deja câştigătorii.
Lucrările vor demara în timpul vacanței de vară din acest an, la toate cele trei instituții de învățământ.
În afara acestui proiect, conducerea primăriei derulează un altul, cu finanțare prin PNDL 2, în cadrul căruia va fi modernizat, dotat şi extins Dispensarul Uman din satul Măriței, acest proiect fiind în faza de licitație la proiectare.
Proiecte de modernizare a comunei derulate din fonduri proprii
Dezvoltarea infrastructurii de drumuri a comunei constituie o prioritate pentru cei din Primăria Dărmăneşti. Din această cauză, din fonduri proprii sunt finanțate lucrări de execuție a unor trotuare şi alte reparații de drumuri. Anul acesta a fost extins trotuarul în zona satului Măriței, pe DJ 209D spre Dărmăneşti, tot în cursul anului 2018 fiind modernizată şi intrarea în comuna Dărmăneşti cu alei pietonale. Bani pentru realizarea unor trotuare au fost alocați şi pentru satul Dănila, unde din fonduri proprii a fost construit un nou cămin cultural, cel vechi fiind demolat. Noua construcție este finalizată în proporţie de 95%, acum lucrându-se la împrejmuirea locului.
Pentru cele 4 şcoli din Călineşti Vasilache, Mărițeia Mică, Călineşti Enache şi Dărmăneşti, zona Chilibancina, care nu funcționează de o bucată de timp, reprezentanții primăriei au făcut demersurila Ministerul Educației şi Cercetării, pentru fi transferate primăriei. Transferul se va face în scopul schimbării destinației şi modernizării acestora, în satul Călineşti Vasilache fiind nevoie de cămin cultural, unde oamenii să poată să desfăşoare diferite activități, nunți, botezuri, parastasuri.
Trebuie spus că Dărmăneşti are o rețea foarte mare de drumuri, fiind o localitate cu şase sate şi cu o rețea de drumuri de 90 de kilometri. Conducerea primăriei şi-a propus ca în următorii ani să le reabiliteze pe toate, cu accesarea unor fonduri europene, guvernamentale sau proprii.