Un bărbat din comuna Slatina care a atacat şi lovit un pădurar cu un topor a fost găsit vinovat de magistraţii suceveni. Gheorghe Antochi a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar în plus a fost obligat şi la plata a 4.000 de lei cu titlu de daune morale. Soluţia de ieri de la Curtea de Apel Suceava este definitivă.
Atacul l-a vizat pe un pădurar care efectua un control în fondul forestier şi care l-a prins la furat pe agresor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei care au efectuat ancheta, au subliniat gravitatea agresiunii, din anchetă rezultând că inculpatul a avut intenţia de a-l lovi pe pădurar direct cu toporul în cap. Din fericire, acesta din urmă a parat lovitura cu braţul, concluzia anchetatorilor fiind că autorul a avut intenţia de a-i suprima viaţa angajatului Direcţiei Silvice Suceava.
Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, pe 12 noiembrie 2015, un pădurar de la Ocolul Silvic Mălini, G.G., care are în gestiune Cantonul Silvic situat pe teritoriul comunei Slatina, s-a deplasat cu maşina proprietate personală, o autoutilitară VW Transporter, spre cantonul silvic, pentru a efectua un control. În pădure, acesta a surprins două persoane care încărcaseră în căruţele lor mai mulţi arbori tăiaţi cu puţin timp înainte. Unul dintre bărbaţi, inculpatul Gheorghe Antochi, l-a rugat pe pădurar să nu constate furtul, pentru că are nevoie de lemne pentru a-şi încălzi locuinţa, însă pădurarul a refuzat.
„Inculpatul a ridicat toporul deasupra capului său, a încercat să-i aplice victimei o lovitură de sus în jos, vizând capul victimei, dar persoana vătămată a ridicat braţul drept deasupra capului, recepţionând astfel lovitura în mână”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Ulterior, agresorul şi celălalt bărbat surprins la furat (al doilea nu a participat la agresiune şi este martor în dosar) au fugit de la faţa locului. Pădurarul a fugit şi el înspre maşină, pentru a pleca din zonă şi a solicita ajutor medical.
Procurorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că inculpatul, în timp ce se îndrepta spre domiciliu cu căruţa cu care venise la furat, a trecut pe lângă maşina în care era pădurarul şi a aruncat toporul în bena autoutilitarei, ceea ce i-a adus al doilea cap de acuzare, ultrajul sub forma distrugerii faţă de funcţionarul public aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu. Leziunile suferite de pădurar au necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale.
Procurorii au subliniat că modul de comitere a agresiunii, cu un corp contondent dur - topor, spre o zonă vitală – cap, arată intenţia criminală a agresorului. Aceasta a rămas la nivel de tentativă doar pentru că pădurarul a avut prezenţa de spirit necesară pentru a se apăra la timp cu braţul.