marţi, 12 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 128 (6838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

”Apreciez! Protejez! Acționez!”

Seminar județean pe teme ecologice, la Colegiul „Spiru Haret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Simpozionului județean pe teme ecologice ”Apreciez! Protejez! Acționez!”.

În contextul actualelor schimbări care apar la nivelul mediului din ce în ce mai des, se reiterează ideea adoptării unui comportament “eco” în toate compartimentele vieții cotidiene.

Activitatea, desfășurată sub coordonarea directorului colegiului, prof. Loredana Cătălina Bodnar, și a prof. Florentina Atomei, a urmărit să evidențieze impactul fiecăruia dintre noi asupra celorlalte componente ale sistemului natural. 

În cadrul secțiunii I a simpozionului, elevii au fost provocați să participe la concursul multimedia, iar la cea de-a doua secțiune, la prezentarea de afișe și pliante, cu tematică ECO.

Cadrele didactice, de asemenea, au avut ocazia de a-și prezenta contribuțiile în domeniul vizat.         

„Formarea elevilor cu o conştiinţă şi o conduită ecologică devine o cerinţă deosebit de importantă pentru orice demers educativ şcolar şi extraşcolar, dar și pentru a putea face față transformărilor accelerate ce țin de <revoluția tehnologică>. Acestea și-au pus amprenta asupra  resurselor, agriculturii, industriei, serviciilor, dar și asupra mentalității, mergând pe baza conceptului de dominare a tuturor elementelor naturale”, au transmis reprezentanții liceului.

Potrivit acestora, conștientizarea fenomenelor geografice actuale (concretizate în riscuri sau chiar hazarduri) ar putea constitui premisa pentru acțiune, iar timpul acțiunii trebuie să fie cel prezent.

 „Schimbările condițiilor de mediu se fac simțite la nivel climatic, hidrologic, edafic și, din ce în ce mai pregnant, chiar în orizontul local, la nivelul suprafețelor forestiere. Depinde în continuare de noi, dacă ne dorim să reducem – cât mai repede cu putință - impactul acestor modificări. Împreună, dar și prin acțiuni individuale, putem să ne implicăm în protejarea componentelor, menținând indicatorii <balanței ecologice> la standarde acceptabile”, au mai adăugat prof. Loredana Cătălina Bodnar și prof. Florentina Atomei.

Elevii au înțeles faptul că respectul pentru mediu poate fi integrat în modul lor de viață, nu dintr-un simplu trend al modei actuale, ci printr-o gândire globală, socială, mizând pe înțelegerea rolului fiecăruia în colaborarea funcțională durabilă a tuturor elementelor ecosistemului.

Elevii au reușit să transmită ideea că trebuie să devenim factorii dinamici ai schimbării pe care o dorim în lume și că nu putem asista inerți la degradarea treptată a ”căminului” nostru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seminar județean pe teme ecologice, la Colegiul „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seminar județean pe teme ecologice, la Colegiul „Spiru Haret”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei