Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 12 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 128 (6838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul ”Video Art”

Medalia Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (UNICA) a rămas la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între 7-10 iunie s-a desfășurat la Suceava cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional „Video Art” pentru liceeni, eveniment organizat de Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Clubul Video Art al elevilor de la acest colegiu.

„A fost o ediție aniversară, cu un impact și o finală pe măsură, neașteptată nici chiar de organizatori. Mai întâi, trebuie precizat că s-au înscris în festivalul-concurs un număr remarcabil de filme de pretutindeni. Dacă la ediția anterioară au fost prezente un număr de cinci filme din străinătate, la ediția actuală numărul acestora s-a triplat, iar cel al filmelor liceenilor din România a înregistrat, la rându-i, un număr crescut de participanți, peste 20. Au prezentat filme în concurs țări precum Franța, Macedonia, Luxemburg, Rusia”, a subliniat prof. Viorel Ieremie, președintele Asociației cultural-educativ „Clubul Video Art”.

Palmaresul ediției aniversare a fost următorul: la secțiunea Spot publicitar cu impact social - „Your life is worth living”, de Denisa Ateodoresi și Florina Boian, de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava – Premiul al II-lea; „Respectați patrimoniul cultural”, de Samira Lavinia Dumea și Alin Răzvan Ștefancsik, de la Colegiul Național „Aurelian Lazăr” Oradea – Premiul al III-lea.

La secțiunea Film de scurtmetraj, clasamentul a fost: „One night stand”, de Denis Humă și Oana Hapenciuc, de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava – Premiul I; „Pactul”, de Alexandru Negru și Andrei Buliga, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți – Premiul I; „Blind Axe”, de Cosmin Irimia și Cosmin Rusu, de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava - Premiul al II-lea; „Orfanii” de Pavel Popescu și Edward Croitoru, de la Colegiul Tehnic Media București – Premiul al III-lea.

La secțiunea internațională au fost înregistrate următoarele rezultate: Premiul I : Universum, Rusia; Premiul al II-lea: Apetrauma, Luxemburg;

Premiul al III-lea - Beer Ploot, Luxemburg.

Medalia Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (UNICA) a fost acordată echipei formate din Costel Gabriel  Nicuțari și Vasile Flutur, de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava, pentru filmul „Revelația”, realizat în cadrul probei de concurs.

 

Festival unic în Europa

Prof. Viorel Ieremie a mai arătat că una din particularitățile acestui festival o reprezintă proba practică de realizare a unui scurtmetraj, cu temă dată de juriul festivalului.

Potrivit acestuia, tema din acest an a fost una foarte generoasă - meșteșuguri tradiționale casnice - și a permis participanților abordări multiple.

Juriul a fost alcătuit din conf. dr. Radu Olăreanu, de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, președintele juriului; Violeta Gorgos, regizorul artistic, de la TVR Iași; Emilian Urse, președintele Asociației Naționale a Cinecluburilor din România, de la București; Jeanne Glass, din Franța, vicepreședinta Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori.

De remarcat că în cadrul Galei decernării premiilor Video Art 2018, Jeanne Glass, membră în acest an a juriului internațional, a făcut câteva observații legate de evenimentul la care a fost parte integrantă, timp de trei zile.

„În primul rând, a fost uimită de implicarea unui număr de persoane și instituții atât de mare, în derularea evenimentului. A fost încântată de formatul festivalului și rezultatele concrete ale acestuia, de prezența constantă și eficientă a elevilor voluntari. La finalul Galei și dumneaei, la fel ca Dave Watterson, anul trecut, a afirmat că Festivalul Internațional Video Art pentru liceeni este un festival unic în Europa, datorită formatului său, un model în ceea ce privește organizarea unui festival de tineret, pe care îl va da ca exemplu de bună practică în cadrul Festivalului și Congresului Anual al Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori, ce va avea loc în acest an, în Cehia, la Blansko”, a mai specificat Viorel Ieremie. 

Video Art este organizat de Colegiul „Petru Rareș” Suceava și Clubul Video Art, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalia Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (UNICA) a rămas la Suceava.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medalia Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (UNICA) a rămas la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei