Protoieria municipiului Fălticeni a organizat, pe 31 mai, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Nicolae” din Fălticeni, o excursie pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 ani, cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu posibilităţi financiare reduse.
După ce au primit binecuvântarea părintelui protopop Adrian Dulgheriu în curtea Protoieriei Fălticeni, copiii au făcut prima oprire la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Oprişeni - Fălticeni, biserică de patrimoniu care păstrează singura pictură bisericească a maestrului Ion Irimescu. Cei mici au pus flori şi coroane la mormântul maestrului şi la monumentul eroilor din fața bisericii. Cu sprijinul companiei Romfour din Fălticeni, al cărei manager, Andi Stan, sprijină acţiunile organizate de Protoieria Fălticeni pentru copii, s-a făcut deplasarea la Suceava, unde au fost vizitate Muzeul de Istorie, Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” şi Cetatea de Scaun.
Aşa cum am aflat de la preot prof. Bogdan-Constantin Feştilă, excursia a fost inclusă în ediţia a II-a a proiectului interdisciplinar „Aripi de copii” şi a avut ca scop cunoaşterea istoriei neamului românesc în cei 100 de ani de la Marea Unire şi informaţii despre Anul omagial al unităţii de credinţă şi neam, aşa cum a fost declarat anul 2018 Biserica Ortodoxă Română.
„Excursia a fost o oportunitate pentru elevi, în sensul în care aceştia au dobândit noi cunoştinţe cu privire la unitatea românilor de pretutindeni, la trecutul poporului nostru, jertfa celor de demult. Am simţit împreună fiorul dragostei de neam şi patrie, am reflectat la datoria pe care o avem noi, cei din prezent, pentru a duce mai departe moştenirea spirituală a străbunilor noştri”, a spus pr. prof. Bogdan-Constantin Feştilă.