O importantă companie din domeniul IT, ale cărei tehnologii sunt utilizate de peste 180 de organizaţii de asistenţă medicală din Marea Britanie şi Irlanda, a deschis săptămâna aceasta un nou sediu şi centru tehnologic la Suceava.
Pentru a susţine planurile de extindere, odată cu deschiderea oficială a noului sediu, de pe strada Mihai Eminescu nr. 14, a fost lansat noul lor program de stagii de vară, prin care investesc în următoarea generaţie de ingineri şi dezvoltatori de software, care au ocazia de a lucra alături de ei, stagiarii de succes urmând să fie luaţi în considerare pentru o slujbă permanentă în cadrul IMS MAXIMS.
La inaugurarea noului sediu şi centru tehnologic a fost prezent directorul general (CEO) al companiei IMS MAXIMS, Shane Tickell, care a declarat: „Astăzi deschidem noul nostru birou, spaţios şi modern, aici în Suceava. Acest lucru înseamnă un pas important în continuarea investiţiei noastre în IMS MAXIMS şi în oamenii noştri, în spaţiul în care putem lucra şi colabora. Sunt exact zece ani de când am deschis primul nostru birou aici şi continuăm să investim în capacităţile noastre de dezvoltare, business intelligence, tooling, upgradarea testării pentru a fi mai automatizată. Am creat rapid un centru de excelenţă aici, despre care clienţii noştri au fost curioşi să afle şi de pe urma căruia au beneficiat milioane de pacienţi. Vom extinde în scurt timp Centrul nostru de Cercetare Aplicată din Irlanda, pentru a avea capabilităţi aici.
IMS are acum 32 de ani şi acest birou din Suceava a jucat un rol important în ultima treime din istoria noastră şi sperăm că va juca un rol major şi în viitor, în acest nou sediu.
Căutam să extindem varietatea serviciilor şi răspândirea produselor noastre, intenţia noastră fiind de a creşte în continuare, de a ne extinde şi de a angaja în continuare oameni talentaţi din Suceava.
Asocierea noastră cu Universitatea <Ştefan cel Mare> din Suceava a fost fundamentală pentru înfiinţarea noastră şi pentru extinderea continuă a companiei noastre şi căutăm să o consolidăm şi mai mult prin lansarea programului nostru de internship 2018.
La nivel mondial ne-am dublat dimensiunea în ultimii cinci ani, sperăm să ne dublam din nou în viitorul apropiat.
Echipa IMS de la Suceava a fost fundamentală pentru a furniza clienţilor produse de clasă mondială, iar acum unele dintre aceste organizaţii au devenit NHS Global Digital Exemplars, care stabilesc standarde pentru alte spitale din Marea Britanie şi cu ambiţia de a face la fel la nivel global.
Mulţumim tuturor membrilor echipei IMS pentru munca lor grea, dedicaţie, loialitate, ingeniozitate şi energie. Reprezentând 25% din echipa noastră globală, aşteptăm cu nerăbdare să vedem următorii 20-30 de ani şi cum putem să ne dezvoltăm pentru a ne îndeplini misiunea: <Îmbunătăţirea rezultatelor în domeniul sănătăţii pentru cei care acordă asistenţă medicală cetăţenilor din întreaga lume>”.
La evenimentul de inaugurare a noului sediu local al IMS MAXIMS au fost prezenţi şi numeroşi reprezentanţi ai Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în special de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Calculatoare, cu care firma are o bună colaborare.
„IMS MAXIMS este furnizor premiat de soluţii IT clinice care ajută organizaţiile de asistenţă medicală să ofere servicii mai sigure, mai rapide şi mai eficiente pacienţilor lor. Succesul nostru se bazează pe calitatea software-ului pe care îl creăm, care în mare parte a fost dezvoltat şi testat de către experţii noştri din Suceava. Compania este prezentă aici din 2008. După 10 ani de creştere constantă, ne-am mutat într-o locaţie nouă şi modernă, unde echipa noastră poate construi şi demonstra posibilităţile de dezvoltare în domeniul asistenţei medicale digitale. Dorind să investim în următoarea generaţie de ingineri şi dezvoltatori de software, vom continua colaborarea cu Universitatea Suceava oferind stagii de practică studenţilor săi”, a precizat Andreea Bruja, office manager şi release engineer în cadrul IMS Maxims.
Reprezentanţii companiei IT s-au arătat onoraţi să îi aibă printre invitaţi pe fostul rector al Universităţii sucevene, profesor univ. dr. ing. Adrian Graur, pe profesorii Timothy Hall şi Ciaran MacNamee de la Universitatea din Limerick, precum şi pe alţi profesori şi studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cu care vor colabora pentru a proiecta şi a construi software de top.