Consiliul Judeţean Suceava va depune un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei speciale din municipiul Fălticeni. Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Şanse egale pentru un viitor mai bun”, care urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul are o valoare de 3,76 milioane de lei, urmând să fie realizate lucrări de reabilitare atât la corpul vechi de clădire, cât şi la grădiniţa nouă. În cadrul proiectului, la corpul vechi de clădire sunt incluse lucrări pentru refacerea acoperişului, termoizolarea pereţilor, schimbarea tâmplăriilor exterioare şi interioare, adaptarea clădirii la necesităţile persoanelor cu dizabilităţi prin montarea unui lift, refacerea integrală a instalaţiei termice. De asemenea, la clădirea nouă proiectul include refacerea şarpantei, schimbarea tâmplăriei exterioare şi montarea unei platforme înclinate pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi şi amenajarea unui grup sanitar pentru aceştia, precum şi refacerea integrală a instalaţiilor electrice şi termice.
Pe lângă acestea, prin proiect se vor aloca fonduri pentru dotarea cabinetelor de psiho-pedagogie cu materiale didactice moderne şi a sălilor de kinetoterapie şi de educaţie psihomotrică şi polizenzorială.
„Lucrările de reabilitare, modernizare şi amenajare vor asigura condiţii superioare de confort, igienă şi sănătate, iar prin dotările unităţii de învăţământ se urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor de educaţie specială şi terapii specifice de compensare, în scopul dezvoltării armonioase a copiilor cu diverse dizabilităţi”, a spus preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
La grădiniţa specială din Fălticeni învaţă 105 copii cu deficienţe mintale moderate, severe, profunde şi asociate, cu tulburări din spectrul autist, copii de deficienţe senzoriale asociate. Unitatea de învăţământ dispune de 11 săli de grupă, 11 cabinete psiho-pedagogice, un cabinet medical, infirmerie, o cantină cu săli de mese, grupuri sanitare, o sală de educaţie psihomotorică şi o sală de kinetoterapie.