Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 112 (6822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revizuire de contract

Primăria Suceava a acceptat majorarea salariilor personalului medical din cabinetele şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalul medical din cabinetele şcolare din municipiul Suceava va beneficia de majorările prevăzute de legislaţie, de la 1 martie, pentru medicii şi asistenţii medicali care profesează în sistemul public de sănătate. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferinţă de presă, că a avut o discuţie cu prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, pe tema asigurării finanţării pentru majorarea salariilor personalului medical din cabinetele şcolare şi, pe baza promisiunii prefectului, că Guvernul va aloca sumele necesare până la sfârşitul anului, iar municipalitatea va acoperi diferenţa de bani.

Este vorba despre 1,2 milioane de lei peste bugetul alocat de Ministerul Sănătăţii pentru plata salariilor personalului medical din cabinetele care funcţionează în şcoli. Suma va fi asigurată din fondul de rezervă al municipalităţii. ”Doamna prefect Mirela Adomnicăi m-a asigurat că banii vor veni de la Guvern până la sfârşitul anului”, a afirmat Lungu.

Valoarea contractului pentru finanţarea din bugetul local a cheltuielilor de personal, medicamente şi materiale sanitare necesare desfăşurării activităţii din cabinetele medicale din şcolile gimnaziale şi liceele de stat şi de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, din municipiul Suceava, a fost aprobată de Consiliul Local Suceava la valoarea de 3,256 milioane lei, pentru perioada ianuarie-decembrie 2018.  Pentru acoperirea cheltuielilor de personal suma necesară este însă de 4,475 milioane de lei. În această situaţie s-a ajuns deoarece Legea nr. 153/2017 privind salarizarea nu a fost suficient de clară  referitor la personalul medical din unităţile de învăţământ şi precizările au venit printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, adoptată în data de 30 martie a.c.. Actul normativ a stabilit că medicii şi asistenţii din cabinetele şcolare beneficiază de aceeaşi salarizare cu a colegilor lor din spitale.

Primarul Lungu a declarat că va iniţia un nou proiect de hotărâre de consiliu pentru majorarea valorii contractului cu DSP, pe care îl va supune aprobării deliberativului local în următoarea şedinţă.

 

De la 2.800-4.100 lei net, salariile medicilor vor creşte la 4.200-8.200 lei net, în funcţie de gradele profesionale şi vechime

Asistenţa medicală în cabinetele şcolare din municipiul Suceava este asigurată de 10 medici generalişti, 9 medici stomatologi şi 29 de asistenţi medicali.

Salariile nete pe care le primesc acum medicii şcolari sunt între 2.837 de lei şi 3.226 lei, până la 4.107 lei, la cabinetul şcolar al Universităţii „Ștefan cel Mare”, în funcţie de gradul profesional şi vechime. Medicii stomatologi au un salariu net de 2.734 lei, iar asistenţii medicali – în jur de 2.329 lei.

Un medic primar ar trebui să primească 8.200 lei net (12.250 lei brut), un medic specialist 6.500 lei net (9.702 lei brut), iar un medic simplu 4.200 lei net (6.272 lei brut), la vechime minimă. Un medic primar gr. 5, cu peste 20 de ani vechime, ar trebui să aibă un salariu brut de 15.000 lei. Asistenţii medicali ar trebui să aibă salarii nete cuprinse între 2.600 şi 3.200 lei (între 3.900 şi 4.774 lei brut). Gradaţiile pentru vechime se acordă la 3-5-10-15 şi 20 de ani, procentul de majorare aplicat fiind de 22,5 la vechimea de 20 de ani şi peste.

Menţionăm că în celelalte oraşe din judeţ salariile personalului medical din cabinetele şcolare au fost majorate, fiind vorba despre un număr mai mic de angajaţi, deci implicit de diferenţe mai mici faţă de alocarea bugetară a Ministerului Sănătăţii. La Rădăuţi, în cabinetele şcolare sunt doi medici generalişti, doi stomatologi şi 14 asistenţi medicali; la Fălticeni un medic generalist şi şapte asistenţi medicali; la Câmpulung Moldovenesc este un medic cu normă întreagă şi unul cu jumătate de normă, un stomatolog şi 8 asistenţi; Vatra Dornei – un generalist, doi stomatologi şi patru asistenţi; Gura Humorului – un stomatolog şi patru asistenţi; Siret - un generalist cu jumătate de normă şi trei asistenţi; Solca – un medic generalist şi un asistent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a acceptat majorarea salariilor personalului medical din cabinetele şcolare.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava a acceptat majorarea salariilor personalului medical din cabinetele şcolare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei