În centrul municipiului Suceava (Parcul Central) va avea loc duminică, 20 mai, între orele 19:00 – 23:30, „Festivalul Luminii”, ediția a XV-a, un eveniment național organizat de ,,Cercetașii României”. Motto-ul acțiunii este: „Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte!”. Scopul organizării acestui eveniment este redescoperirea valorilor spirituale neglijate de societatea contemporană. Circa 50 de cercetașii suceveni, cu vârste cuprinse între 7 și 45 ani, și-au propus să încerce lucruri noi, dorind ca acest an să fie diferit față de cei anteriori, motiv pentru care și-au propus să atingă obiective mărețe. Printre acestea se numără: folosirea a 6.000 de lumânări și gulguțe pentru a crea un cadru de poveste; promovarea laturii educative a activităților; implicarea comunității locale în desfășurarea și pregătirea festivalului; crearea unui spațiu de manifestare artistică pe baza temei, precum și promovarea ONG-ului ,,Cercetașii României”.
„Cercetașul anonim”
Activitățile din acest an, după cum a spus Daria Zup, responsabil Departament Comunicare Festivalul Luminii Suceava, sunt: activități cu tema copilăriei, jocuri educative pentru copii, portrete, construcții de gulguțe de toate mărimile, o arie dedicată cercetășiei, muzică și o zonă inspirațională. De asemenea, în acest an este introdus conceptul de ,,Cercetașul Anonim”, prin care persoanele de orice vârstă pot transmite un mesaj anonim sau semnat prietenilor sau oricărei alte persoane, cercetașii având grijă ca aceste mesaje să ajungă la destinatari într-un mod original. La finalul Festivalului Luminii, aceste bilețele vor fi colectate din urne și transmise persoanelor respective prin intermediul rețelei de socializare Facebook.
Pentru o lume mai bună...
Teodora Croitor face parte din echipa de organizare a Festivalul Luminii - Suceava, 2018: „Pentru mine, toată munca pe care o depunem aduce satisfacție abia la primul zâmbet ce apare în peisaj, când văd că nimic nu e în zadar și am reușit să aducem o clipă de relaxare și bună dispoziție în viețile agitate ale oamenilor. Cum o simplă gulguță mobilizează atâta lume în a lăsa o lume mai bună...”. Cu emoție, Ana-Maria Mihăescu, care face parte și ea din echipa de organizare a festivalului, a completat că „pe lângă munca făcută cu drag și încântare în anticiparea clipelor plăcute, fețele fericite ale oamenilor și participarea lor merită totul. Ghidate de lumina gulguțelor, ziua noastră devine mai bună știind că sunt oameni care aduc o schimbare și că stă în puterea noastră să facem binele”.