Lucrările de extindere a rețelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, precum și în Cartierul Tinereții, de pe Dealul Mănăstirii, vor fi licitate în doar două săptămâni.
„Pe 31 mai va avea loc licitația pentru gaz metan în cartierele Burdujeni Sat și Dealul Mănăstirii. A durat mult să primim avizele necesare la autorități, dar am trecut cu proiectul prin toate furcile caudine”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că aceste rețele de utilități urmează să fie introduse pe 33 de străzi, la 1300 de imobile.
„Efortul primăriei este de 3,5 milioane de lei fără TVA, ne dorim ca anul acesta să demarăm lucrările de extindere a rețelelor de gaz metan, numai să nu ne lovim de contestații la licitație. Vin oamenii și mă întreabă dacă în iarna care vine se vor încălzi pe gaz metan. Nu am cum să afirm așa ceva, în cel mai bun caz anul acesta vor demara o parte dintre lucrări. Este un proiect de anvergură, care, din momentul în care vor începe lucrările efectiv, are ca termen de realizare 36 de luni”, a adăugat edilul sucevean.
Noua rețea de gaz metan se va întinde pe 28,5 km, urmând să fie realizată din conducte de diferite tipuri. Astfel, urmează să fie montați aproape 1100 metri liniari de conductă de repartiție de presiune medie, 27.555 metri liniari de conductă de distribuție de presiune redusă, din polietilenă, 70 de metri liniari de conductă de oțel, precum și o stație de reglare-măsurare de 6000 de Nmc/h.
Durata de realizare a investiției este de 36 de luni de la începerea lucrărilor.
Străzile din Burdujeni Sat pe care va fi extinsă rețeaua de gaz metan sunt: 22 Decembrie, Căpitan Grigore Andrei, Iasomiei, Alunului, Eternității, Spicului, Ștefan Răzvan, Titu Maiorescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Înfrățirii, Ștefan Luchian, Crângului, Ioan Nistor, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Plevnei, Ecaterina Teodororiu, Pictor Panaitean, Victor Babeș, Mioriței, Căprioarei, Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Cuza Vodă.
Străzile din cartierul de pe Dealul Mănăstirii sunt: Mircea Hrișcă, Demostene Botez, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici și Constantin Sofroni.