Lucrările la viitorul sediu al Casei Corpului Didactic Suceava, din comuna Şcheia, bat deocamdată pasul pe loc, şantierul de pe dealul Florinta aşteptând resuscitarea odată cu banii promişi de Ministerul Educaţiei.
Pentru acest an, ministerul de resort a promis alocarea a 45.000 de lei pentru continuarea investiţiei, astfel că lucrările ar putea fi reluate în curând.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava recunosc că suma este mică, însă o rectificare bugetară în favoarea investiţiei din Şcheia ar putea revitaliza şantierul din câmp.
„Aceşti bani înseamnă că nu este abandonată lucrarea. În prezent, investiţia se află la valoarea de 38% din valoarea prevăzută iniţial. S-au făcut lucrări şi decontări pe 23 de miliarde din valoarea iniţială de 60 de miliarde de lei vechi (n.r. - 6 milioane de lei). Ne străduim să reluăm lucrările, am purtat dialoguri cu Ministerul Educaţiei, cu Primăria Şcheia şi cu Prefectura Suceava, astfel încât să găsim posibilitatea continuării obiectivului. Încercăm să rezolvăm această problemă, rolul nostru este de a duce la bun sfârşit această investiţie. Ne este necesar acest sediu, această clădire, avem nevoie de ea”, a declarat prof. dr. Cristian Cuciurean, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava.
Lăsând la o parte clădirea în sine, provocarea proiectului CCD o reprezintă racordurile la apă, canal şi energie electrică, pentru care nici Primăria Şcheia, nici Inspectoratul Şcolar Suceava nu vor să-şi asume responsabilitatea din cauza costurilor foarte ridicate.
„Din discuţiile purtate, am înţeles că la Primăria Şcheia este un proiect POIM de extindere a reţelei de apă şi canal, ceea ce ne avantajează. Există şi posibilitatea asigurării accesului la acest obiectiv, ieri am avut discuţii şi pe partea de asigurare a energiei electrice. Sperăm să găsim soluţii şi imediat ce vom avea toate documentele necesare le vom înainta către Ministerul Educaţiei şi sperăm că la rectificarea de buget vom primi mai mulţi bani pentru investiţii”, a mai adăugat Cuciurean.
În 2017, Casa Corpului Didactic a înghiţit 106.000 de lei, bani ce au fost direcţionaţi cătresala de conferinţe a Casei, lucrări la structura de rezistenţă şi acoperiş.
Reamintim că viitorul sediu al Casei Corpului Didactic Suceava are demisol, parter şi două etaje. Clădirea este prevăzută cu o bibliotecă, depozite de carte şi o sală de lectură de 90 de metri pătraţi. La cele două etaje vor fi amenajate birouri ale personalului CCD şi camere de cazare unde profesorii sau alţi invitaţi ce vor veni la Suceava pentru cursuri de formare la CCD vor putea înnopta. Demisolul va găzdui un garaj cu două locuri, o spălătorie, un centru de multiplicare. Totodată, sediul din Şcheia are prevăzută construirea unui amfiteatru cu peste 300 de locuri.
De asemenea, sunt prevăzute şi 200 de locuri de parcare.