Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dificultăţi

Campanie de însămânţări de primăvară dificilă, în agricultura suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de însămânţare a culturilor din primăvara acestui an se apropie de final, per ansamblu cultivatorii lucrând pământul în condiţii destul de dificile. Principalele probleme au fost legate de trecerea bruscă de la iarnă la temperaturi de vară, dar şi de secetă, multe zone ale judeţului fiind ocolite complet de precipitaţii în această perioadă.

Directorul Direcţiei Agricole Suceava, Duţu Haralampie, ne-a declarat că în urma topirii accelerate a zăpezii s-a produs fenomenul de tasare a arăturii, cauză din care a fost nevoie de treceri repetate cu utilajele, ceea ce a presupus costuri mai mari pentru cultivatori.

După topirea zăpezii, urmată de încălzirea accentuată, campania de însămânţări a trebuit accelerată pentru toate culturile, într-o singură etapă.

O problemă de actualitate este legată de lipsa precipitaţiilor. Ploile căzute în aprilie şi în debut de mai nu au acoperit întregul judeţ, ci au fost pe arii destul de restrânse. Aşa se face că sunt zone unde nu a plouat aproape deloc.

„Din datele pe care le am din teren cea mai afectată de secetă este zona de nord, Siret-Muşeniţa, dar şi partea de sud a judeţului, Drăguşeni-Forăşti-Oniceni, practic toată zona Fălticeni, până la limita cu Iaşiul”, a declarat Duţu Haralampie.

Cantităţi mici de precipitaţii s-au înregistrat şi în zona Liteni-Dolhasca.

Din datele celor de la Direcţia Agricolă Suceava rezultă că în mare campania de însămânţări de primăvară a ajuns la final, iar săptămâna viitoare se vor centraliza datele culese din judeţ, privind răspândirea culturilor însămânţate în această campanie.  

Chiar dacă nu au fost condiţii deosebite, nu se poate vorbi încă de un an prost în agricultură. Culturile de primăvară sunt abia la început şi au tot timpul de a se dezvolta, în timp ce culturile de toamnă se prezintă bine, având parte de umiditate suficientă în sezonul rece şi în general de condiţii prielnice de trecere peste iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de însămânţări de primăvară dificilă, în agricultura suceveană.
 Vizualizări articol: 1416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de însămânţări de primăvară dificilă, în agricultura suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte