Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, a ţinut să le explice celor din conducerea Primăriei Suceava cum ar trebui să arate trecerile de pietoni, dar şi spaţiile de agrement. Dan Ioan Cuşnir a precizat că atât trecerile de pietoni, cât şi zonele de agrement din Suceava nu se pot compara cu cele din alte oraşe civilizate şi bine administrate din ţară.
„De 14 ani, Ion Lungu, Lucian Harşovschi şi PDL-ul vopsit în PNL încearcă să îi convingă pe Suceveni cum au modernizat ei oraşul şi cât de mult le pasă lor de suceveni. În realitate, după 14 ani de minciuni şi de promisiuni electorale neonorate, singurul lucru pe care l-au realizat este crearea unui nivel al aşteptărilor şi al exigenţelor foarte mic din partea cetăţenilor. După 14 ani de administraţie Lungu/PNL, sucevenii au ajuns să se mulţumească cu foarte puţin din partea edililor, pentru că puţin şi prost e mai bine decât deloc”, a spus liderul PSD Suceava.
Pentru început, el a făcut referire la trecerile de pietoni, dându-le ca exemplu pe care din dreptul Grădiniţei „Aşchiuţă” şi al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”. Dan Ioan Cuşnir a arătat că siguranţa pietonilor este dată şi de calitatea şi vizibilitatea marcajelor stradale, ceea ce nu se întâmplă în cazul celor două treceri. Pentru comparaţie, Cuşnir a dat ca exemplu treceri de pietoni „dintr-un oraş civilizat”, tot din România. „Trecerile din acest oraş sunt realizate tot de o companie de prestigiu din Suceava, doar că acolo administratorii oraşului ştiu ce să le ceară. Domnule Ion Lungu, oare cum o fi mai eficient, să vopsim în fiecare an, prost, trecerile de pietoni sau să adoptăm soluţiile moderne, mai scumpe, dar care au termen de garanţie 10 ani?”, a spus preşedintele social-democraţilor suceveni.
Dan Ioan Cuşnir a subliniat că grija faţă de cetăţeni este ilustrată şi de posibilităţile de petrecere a timpului liber pe care administraţia locală le creează. El a comparat zona de agrement Tătăraşi cu o altă zonă de agrement dintr-un alt oraş din România, în prima existând un lac cu două bărci, în timp ce în a doua cetăţenii au la dispoziţie 20 de bărci. „Oare care dintre cele zone de agrement denotă grijă şi respect faţă de utilizatorii bărcilor, cea cu două bărci sau cea cu 20 de bărci, cea care are lacul curat sau cea care are lacul plin de crengi, mâl şi mătasea broaştei?”, a întrebat Cuşnir.
El a adăugat că atât Suceava, cât şi celălalt oraş la care a făcut referire sunt conduse de mulţi ani de câte un primar „PNL-ist fost PDL-ist”. „De ce totuşi avem atâtea diferenţe? Aici trebuie să îi dăm dreptate lui Ion Lungu, care a declarat săptămâna trecută: <Avem şi noi Doreii noştri>. Aşa este, avem şi noi Doreii noştrii şi aceştia se numesc Ion Lungu, Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, care din păcate pentru suceveni nu locuiesc în Suceava, dar îi afectează pe locuitorii Sucevei prin deciziile lor”, a încheiat Dan Ioan Cuşnir.