Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava găzduiește, în zilele de 3 și 4 mai, cea de-a IV-a ediție a Colocviului Internațional „Evaluare în învățământul superior. Provocări și perspective”. Evenimentul este organizat de Universitatea suceveană prin Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării și Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, Universitatea „Hassan II” din Casablanca, LAREMO (Laboratoire de Recherche en Management des Organisations) și Institutul de Comerț și Economie KNUTE din Cernăuți.
Deschiderea evenimentului se desfășoară joi, 3 mai, de la ora 11.00, în Aula corpului E.
Acest colocviu își propune să răspundă unor întrebări precum: „Ce rol poate fi atribuit sistemului de evaluare?”, „Ce va trebui să evaluăm mai întâi?”, ”Care sunt noile abordări în domeniul evaluării?”, ”Care sunt perspectivele actualei metode de evaluare în universități?” și „Cum facem față provocărilor generate de sistemele actuale de evaluare?”.
Temele colocviului sunt: Universitatea între schimbările tehnologice și continuitatea educațională; Evaluarea imaginii universității în contextul schimburilor interuniversitare; Evaluarea stării și provocările dezvoltării turismului; Guvernanța universitară și evaluarea (organisme de reglementare); Performanța academică: tendințele actuale de evaluare.
„Continuă activitățile de mobilitate internațională, cooperare interinstituțională și interuniversitară în care sunt implicați profesori, cercetători, doctoranzi și studenți. Participarea Institutului din Cernăuți lărgește cooperarea cu țările partenere programului Erasmus și asta nu poate fi decât un beneficiu pentru lumea academică și cercetare”, a menționat lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu, din cadrul USV.