Instituţiile care asigură ordinea şi liniştea publică şi intervenţia în situaţii de urgenţă, dar şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor avea multiple echipe pe teren, în perioada vacanţei de 1 Mai. În şedinţa Colegiului Prefectural de ieri, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar-şef Adrian Buga, a anunţat, ieri, că în perioada 27 aprilie-2 mai vor fi de serviciu 1.400 de poliţişti, respectiv 234 de poliţişti/zi, care vor avea la dispoziţie 100 de mijloace auto. De asemenea, pe şoselele judeţului vor acţiona în aceste zile 13 radare, cu 49 de cadre de specialitate.
Prim-adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, col. Costică Ghiaţă, a declarat că pe durata minivacanţei pompierii vor acţiona în principal pe linia de prevenire a incendiilor la obiectivele turistice şi în zonele cu aflux mare de oameni. Col. Ghiaţă a afirmat că pompierii, împreună cu angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava, vor desfăşura acţiuni de patrulare în zonele cunoscute pentru picnic şi grătare „pentru reducerea riscului la fondul forestier”. În ceea ce priveşte echipajele SMURD, acestea vor avea program normal de lucru. ISU va avea la muncă 250 de lucrători/zi.
OJPC şi DSP asigură permanenţa de la domiciliu
Colonelul Bogdan Petracovici, adjunct al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a precizat că instituţia pe care o reprezintă intervine cu 160 de cadre şi 162 de mijloace auto şi va asigura măsurile de siguranţă publică la manifestările sportive şi cultural-artistice de pe durata acestui weekend prelungit, dar şi paza la instituţiile publice la care acest serviciu este efectuat de jandarmi.
În ceea ce priveşte instituţiile publice cu atribuţii de control, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava asigură permanenţa de la domiciliu, cu echipe la dispoziţie în cazul în care este nevoie să intervină. Singurii inspectori care vor fi pe teren sunt cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Directorul DSVSA, dr. Dan Corneanu, a declarat că la nivelul instituţiei s-au constituit echipe mixte care vor efectua deplasări în teritoriu pe întreaga durată a minivacanţei.
„Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente - târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase, hramuri bisericeşti”, a precizat directorul DSVSA.
De asemenea, el a amintit că cetăţenii au la dispoziţie numărul de telefon al call-center-ului ANSVSA - 0800 826 787, care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.