Solicitările unor suceveni legate de zona de agrement Tătărași au fost expuse, ieri, de primarul Ion Lungu, de viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache și de consilierii locali Angela Zarojanu și Ioan Buciac, în ședința Consiliului Local, iar conducerea primăriei a oferit și răspunsuri.
Astfel, Lungu a arătat că există solicitări ca Parcul Tătărași să fie deschis non-stop, cerere apreciată ca inacceptabilă: „în timpul nopții se vandalizează, avem experiența altor locuri amenajate. Dacă nu există un program, în două săptămâni dispare tot de acolo”.
Viceprimarul Marian Andronache a subliniat că programul afișat este pentru utilizarea bărcilor, hidrobicicletelor și a celorlalte facilități din zona de agrement, dar „dacă cineva vrea să vină să alerge la 7.00 dimineața, poate intra fără nici o problemă”. ”Când se întunecă, se închide. Nu putem lăsa deschis peste noapte”, a afirmat Andronache.
La rândul său, viceprimarul Harșovschi a arătat că la una dintre vizitele în parc a avut ocazia să vadă că o persoană (adultă) voia să dea câinele pe toboganul din locul de joacă pentru copii.
Alte solicitări, aduse în discuție de consilierul Angela Zarojanu, au fost legate de locurile de parcare, de asigurarea pazei cu polițiști locali și de construirea unei toalete publice „moderne”. Răspunsul primarului Lungu a fost că la cafeneaua a cărei închiriere tocmai a fost aprobată există două toalete care vor fi deschise pentru toată lumea, începând chiar de astăzi. La obiecția că poate cel care va închiria cafeneaua nu va accepta utilizarea toaletei decât de către clienți, Lungu a spus că „este investiția Primăriei și regulile Primăria le face!”.
Paza este asigurată de o firmă privată, pe bază de contract, iar poliția locală intervine doar în cazul unor incidente.
Consilierul Ioan Buciac a atras atenția că pentru cărucioare nu există rampe de acces dinspre intrarea principală către locul de joacă, ceea ce împiedică părinții cu copii mici și persoanele cu dizabilități să ajungă în această zonă. ”Nu avem posibilități tehnice pentru rampe de acces, zona nu permite. Accesul cu cărucioare pentru locul de joacă se face dinspre strada Alexandru cel Bun”, a afirmat primarul.
Totodată, el a arătat că investiția în zona de agrement Tătărași nu este finalizată, în etapa a doua urmând să fie dezvoltate și alte obiective, printre care trei tiroliene, escaladă pentru copii și adulți etc. De asemenea, unele aspecte pot fi corectate sau îmbunătățite în funcție de situația de fapt. Pentru etapa a doua, investiția este de 1,8 milioane de lei și termenul de execuție este de 6 luni.