Cel mai mare festival studențesc - „Zile și nopți studențești” (ZNSt) - se apropie cu pași repezi, ediția 2018, a VIII-a la număr, desfășurându-se în perioada 7 - 27 mai.
În deschiderea festivalului, organizatorii pregătesc un concert extraordinar cu trupele Subcarpați și Odyssey, acesta fiind programat luni, 7 mai, în parcarea din fața corpului principal al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), în jurul orei 20.00.
Dacă cei de la Odyssey sunt deja familiarizaţi cu scena Universităţii, fiind alături de studenți în mai multe evenimente organizate de-a lungul timpului, pentru cei de la Subcarpați prezența în fața studenților USV este o premieră.
Subcarpați este un proiect muzical de mare succes, care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc.
Referitor la festivalul „Zile și nopți studențești”, desfășurat pe parcursul a trei săptămâni, acesta va cuprinde zeci de evenimente sportive, competiții individuale și pe echipe, evenimente educaționale și seri sociale (concerte, seri de folk, seri de film etc.), spectacole de teatru și film, conferințe și ateliere de lucru.
Programul complet al evenimentului va fi făcut public în zilele următoare.
„Zile și nopți studențești” este un proiect marca ASUS - Asociația Studențiilor din Universitatea Suceava, în colaborare cu Universitatea “Ștefan cel Mare”, Casa de Cultura a Studenților și organizații studentești din universitate.
„Zile și nopți studențești” este un proiect ce are ca obiectiv atragerea și implicarea studenților în activități extracurriculare de natură educațională, culturală și socială cu care aceștia să se identifice pentru a-și dezvolta un cult al participării.
ASUS, prin intermediul ZNSt, vrea să aducă în fața studenților o alternativă la dezvoltarea educațională pe care o primesc în facultate.
„ZNSt le propune studenților o abordare nonformală, concretizată prin concursuri de cultură generală, conferințe, proiecție de scurtmetraje, dezbateri, donare/lansare de cărți, artă foto, etc., toate cu scopul de a stimula și de a valorifica potențialul și capacitățile fiecărui individ în parte”, spun organizatorii.