Ștrandul municipiului Suceava, de la Ițcani, este prea afectat de uzură pentru a mai putea fi folosit, singura variantă fiind refacerea integrală a unor componente ale acestuia, precum bazinul principal, cu o adâncime de 2,4 metri.
Expertiza solicitată de Primăria Suceava pentru a vedea ce lucrări sunt necesare pentru redeschiderea, dar și îmbunătățirea serviciilor Ștrandului Ițcani a fost finalizată, dar rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru cei care aveau de gând să meargă anul acesta acolo.
„Din păcate, bazinul principal nu mai poate fi folosit, fisurile sunt atât de mari încât pierderile de apă ar fi imense. Se impune refacerea în totalitate a acestuia. Într-un fel, e mai bine așa, pentru că intenția noastră este de a dota bazinul cu instalații de încălzire a apei și este mai ușor să le montezi când faci lucrarea de la zero, decât pe o structură existentă”, a explicat viceprimarul Marian Andronache, care a mers ieri în teren, cu specialiștii, pentru a vedea problemele identificate de aceștia.
Chiar de s-a vehiculat și ideea realizării unui bazin acoperit, care să fie funcțional și iarna, costurile mult prea mari nu permit încă materializarea acesteia, mergându-se pe ideea că oricum se va prelungi durata de funcționare a ștrandului, câtă vreme apa va fi încălzită și nu mai depinde doar de energia solară.
Proiectul de modernizare a Ștrandului Ițcani urmează să includă și un teren de volei, unul sau mai multe terenuri de joacă pentru copii, o plajă cu șezlonguri, dar și o parcare generoasă, care în prezent lipsește.
„Am identificat o posibilitate de amenajare a unei parcări mai mult decât suficiente în apropiere de ștrand, pe fosta pistă de role. Acum terenul este încredințat Clubului Sportiv Municipal, dar este folosit ca parcare de camioane, din ce am văzut în teren. Vom face procedurile necesare pentru a prelua terenul și pentru a îl amenaja ca parcare pentru ştrand”, a adăugat viceprimarul municipiului Suceava.
Până anul trecut, Ștrandul Ițcani a fost concesionat unui operator privat, care a intrat în insolvență, contractul fiind reziliat, în cele din urmă, prin decizie de Consiliu Local. Ulterior, conducerea municipalității sucevene a anunțat demararea unui proiect de modernizare a acestei baze de recreere.
Investiția necesară este estimată la maxim un milion de euro și va fi realizată din fondurile proprii ale Primăriei Suceava, astfel încât sucevenii să aibă acces cât mai rapid la aceste facilități.