Şcoala Gimnazială Corocăieşti a organizat miercuri, 28 martie, evenimentul „Suntem cetăţeni digitali şi avem drepturi şi responsabilităţi”, care a reunit 52 de reprezentanţi ai elevilor, părinţilor, profesorilor şi ai autorităţilor publice locale. În cadrul acestuia, au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacţiune online şi implicaţiile comerciale ale colectării de date. Totodată, a fost promovată linia de informare şi consiliere privind siguranţa pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonat de Organizaţia Salvaţi Copiii şi disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro.
Discuţiile au avut scopul de a creşte nivelul de informare a copiilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe internet privind datele personale.
Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat o competiţie de proiecte adresată copiilor şi tinerilor
Acest eveniment a fost organizat de clasa a III-a, coordonată de profesor Luminiţa Dobrea. Profesorul Marian Boişteanu, directorul Şcolii Gimnaziale Corocăieşti, a declarat că ,,într-o societate în care elevii trăiesc din ce în ce mai mult în mediul virtual, este necesar ca aceştia să cunoască riscurile la care se expun atunci când îşi fac publice datele personale. Mulţumim tuturor celor care au participat la evenimentul organizat de şcoala noastră şi ne dorim ca informaţiile obţinute în urma derulării proiectului să fie utilizate corespunzător de toţi utilizatorii de internet”. Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2018 o competiţie de proiecte adresată copiilor şi tinerilor. Aceasta este desfăşurată sub numele „Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale”. Iniţiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net, susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi se încadrează în mişcarea globală propusă de INSAFE – reţeaua internaţională a Centrelor Naţionale „Better Internet for Kids”.