Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) „Prichindel” Suceava a derulat Campania judeţeană de voluntariat ”Bucuria de a dărui”. O echipă formată din director: prof. Dorina Dunăreanu, coordonatori: profesor Alina-Elisaveta Cozma, profesor Elena Olga Lenţa, profesor Adina Maria Bordeianu, împreună cu celelalte 22 de cadre didactice de la GPP „Prichindel”, a desfăşurat mai multe activităţi caritabile în judeţ, beneficiari fiind copiii din familii cu o situaţie materială deficitară, copii proveniţi din centrele de plasament „Mihail şi Gavril” Solca şi „Alma Mater” Siret, copii cu cerinţe speciale de la Centrul Şcolar Suceava şi Casa de tip familial Mihoveni, copiii de la Asociaţia „Lumina Lină” Suceava, copiii de la Modulul ”Micul Prinţ” din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, Aşezământul social ”Bucşoiţa” Gura Humorului, copiii de la GPN Moldoveni - Pătrăuţi, Chilişeni - Udeşti, Poieni - Undeşti, GPN - Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava.
Pe lângă unitatea organizatoare, GPP „Prichindel”, la campanie au participat şi alte unităţi şcolare partenere din judeţ: grădiniţe din Bosanci, Bădeuţi, Zvoriştea, Gura Humorului, Suceava, Cajvana. Donaţiile au constat în alimente, produse de igienă, rechizite, haine, dulciuri, jucării, încălţăminte, cărţi.
Sensibilizarea preşcolarilor
La campanie au participat peste 500 de copii-voluntari, iar ca beneficiari au fost peste 200 de copii. Profesoara Elena Olga Lenţa a explicat că această campanie îşi propune „motivarea copiilor cu posibilităţi să se unească pentru o cauză nobilă: ajutarea colegilor de generaţie dezavantajaţi din punct de vedere social şi material. În dorinţa de a aduce pe chipul şi în sufletul unor astfel de copii puţină bucurie, am încercat să mobilizăm preşcolari şi părinţi care prin efortul lor să contribuie la colectarea şi donarea unor obiecte de îmbrăcăminte, jucării, alimente pentru micuţii din medii defavorizate. Copiii, de la natură, nu sunt nici buni, nici răi, dar pot deveni buni sau răi, ca urmare a metodelor pozitive sau negative de educare”.
Tot ea a completat că provocarea de a participa la o astfel de campanie este aceea de a-i sensibiliza pe copii faţă de tot ceea ce-i înconjoară şi de a le dezvolta comportamente şi atitudini sociale active, responsabile, tolerante, deschise, comunicative.