Din acest an şcolar, Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Fălticeni a început o colaborare unică la nivelul învăţământului din municipiul Fălticeni cu Consiliul Britanic Iaşi în cadrul căreia cea mai veche şcoală din urbea de pe Şomuz a devenit Centru de testare Cambridge. Finalitatea acestui prim an de colaborare se va concretiza săptămâna viitoare, când 29 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a susţin testarea pentru obţinerea Certificatului Cambridge.
“Un prim pas în cadrul acestei colaborări îl constituie sesiunea pentru obţinerea Certificatului Cambridge din 19 aprilie la care s-au înscris 29 de elevi. În urma prezentării realizate de profesioniştii de la British Council Iaşi părinţilor, aceştia au înţeles importanţa şi valoarea unui certificat Cambridge şi faptul că o astfel de testare este cât se poate de obiectivă, evaluarea făcându-se în Anglia, de către profesori de la Universitatea Cambridge. Unul dintre avantajele obţinerii unui astfel de certificat este faptul ce el constituie paşaportul de intrare în clasa a V-a cu predare în regim intensiv limba engleză. Numărul mare de candidaţi înscrişi pentru prima sesiune a unui examen de o asemenea anvergură nu poate decât să ne bucure şi ne facem să afirmăm cu mândrie că în cadrul Şcolii Gimnaziale <Al. I. Cuza> Fălticeni se desfăşoară un învăţământ de calitate, care are în vedere interesul elevului, stimularea învăţării, creşterea stimei faţă de propria persoană”, ne-a spus prof. Brânduşa Nisioi, director adjunct al şcolii.
Elevii care învaţă limba engleză intensiv au şi o revistă
În urmă cu trei ani, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Fălticeni a fost înfiinţată prima clasă cu predare în regim intensiv a limbii engleze, principalul motiv fiind faptul că limba engleză este vorbită cu atât de multă plăcere în viaţa de zi cu zi în toate statele lumii.
“Este învăţare voluntară, alegerea elevilor de a-şi perfecta abilităţile de comunicare în limba engleză, calea spre a-şi spori valoarea intelectuală, culturală şi profesională. În tot acest demers beneficiem de sprijinul necondiţionat al părinţilor, care au dovedit încă o dată că ne sunt parteneri de încredere.
Prin cursurile opţionale care se derulează la aceste clase, copiii stabilesc o legătură între cultura română şi cea britanică/americană, concentrându-se asupra câtorva domenii în care engleza este limba de bază: literatură, istorie, geografie, muzică, sport, arte”, a precizat prof. Brânduşa Nisioi.
Una dintre finalităţile acestui proiect este apariţia recentă a primului număr al revistei în limba engleză „Thinking Minds”, revistă în paginile căreia se regăsesc lucrări ale copiilor care fac parte din clasele de intensiv limba engleză şi nu numai, lucrări care reflectă dragostea copiilor pentru această limbă.