Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit ieri cu ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa Paul Brummell. Acesta se află în vizită în Bucovina împreună cu familia sa. La prima întâlnire de ieri cu ambasadorul Marii Britanii, pe lângă preşedintele Consiliului Suceava au participat şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi preşedintele Camerei de Comerţ Marea Britanie-România, Charles Crocker.
„Am discutat despre dezvoltarea Parcului industrial Bucovina 1, din apropierea Aeroportului Suceava, pe care îl dezvoltăm în prezent şi am solicitat întâlniri cu oameni de afaceri britanici interesaţi de a investi în acest parc. Mai mult, am prezentat oportunitatea Universităţii Suceava care pregăteşte specialişti în IT şi ingineri, domenii de interes pentru potenţialii investitori britanici”, a spus Gheorghe Flutur după discuţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a adăugat că a discutat cu ambasadorul Marii Britanii şi despre cursele de avion Suceava – Londra, şi retur, precizând că acestea au un grad de încărcare de peste 96%. Flutur a propus şi dezvoltarea de noi curse spre Marea Britanie, respectiv spre Liverpool.
Gheorghe Flutur a mai precizat că a discutat şi despre o viitoare colaborare în domeniul turismului, adresându-i o invitaţie ambasadorului de a veni cu un grup la Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare” care se desfăşoară la mijlocul lunii august în Cetatea de Scaun a Sucevei, dar şi că vor fi realizate acţiuni de promovare a Bucovinei în Marea Britanie.
Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa Paul Brummell, a fost prezent zilele trecute în judeţul Suceava împreună cu familia, prilej cu care a vizitat mănăstirile Putna şi Suceviţa. În cursul zilei de ieri, el a vizitat mănăstirile Voroneţ şi Humorului. Tot ieri după-amiază, Excelenţa Sa Paul Brummell şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au plantat un copac la Mănăstirea Humorului.
Şeful administraţiei judeţene a arătat că ambasadorul a participat astfel la una dintre acţiunile incluse în programul „Paştele în Bucovina”, respectiv „Plantează copacul tău în Bucovina” ce presupune plantarea de copaci în apropierea celor opt mănăstiri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Tot în cadrul vizitei din judeţul Suceava, ambasadorul Marii Britanii a vizitat şi un atelier de încondeiat ouă şi de sculpturi în lemn din Mănăstirea Humorului.
Prezent la Gura Humorului, Excelenţa Sa Paul Brummell a vizitat şi Centrul de Plasament din acest oraş, după care a avut o întâlnire cu autorităţile locale. În cursul zilei de ieri, ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit şi cu membrii clubului local de rugby, unde copiii care provin din familii nevoiaşe primesc burse, după care a asistat la un meci de rugby.