Modul în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şanţurile şi rigolele pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari, în localităţile din judeţul Suceava, este verificat, de ieri, de trei comisii mixte care s-au constituit prin ordin al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, care este şi preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Comisiile sunt formate din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Gărzii de Mediu, ai Instituţiei Prefectului şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. La solicitarea echipelor de inspectori, la acţiune participă şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava. Obiectivele urmărite în cadrul verificărilor sunt evaluarea implementării măsurilor şi realizării lucrărilor stabilite la controlul din 2017; existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, care prin antrenare pot conduce la obturarea scurgerii; existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite; modul în care au fost realizate/întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi şi inspecţia cursurilor de apă de pe raza localităţilor; măsurile dispuse pe plan local pentru remedierea deficienţelor.
Cursurile de apă de-a lungul cărora vor efectua controale echipele mixte sunt Suceava, Siret, Moldoviţa, Moldova, Bistriţa, Dorna, Suha şi afluenţii lor, Putna, Suceviţa, Suha Mare şi Suha Mică.
Conform prefectului Adomnicăi, comisiile îşi vor desfăşura activitatea până în data de 30 aprilie a.c., după un program bine stabilit. Prima comisie are de controlat 42 de localităţi, a doua 37 de localităţi, iar cea de a treia 35 de localităţi. Raportul final trebuie prezentat prefectului la sfârşitul acestei luni.