Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 75 (6785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Spitalul de Urgenţă Suceava s-a dotat cu o adevărată uzină de sterilizare, în valoare de peste 700.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Asigurarea sterilizării instrumentarului chirurgical, a câmpurilor operatorii şi a celorlalte materiale şi dispozitive medicale folosite în sălile de operaţii şi în secţiile şi compartimentele unui spitalul reprezintă una dintre condiţiile esenţiale ale activităţii spitaliceşti. Pentru a respecta acest criteriu la cele mai înalte standarde, Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a achiziţionat şi a instalat o staţie centrală de sterilizare performantă, dotată cu echipamente moderne, în valoare totală  de peste 700.000 de euro, „o adevărată uzină de sterilizare”, cu sistem integrat unic de management al sterilizării, după cum a declarat managerul spitalului, Vasile Rîmbu.

Instalarea noii staţii a însemnat nu doar dotarea cu echipamente noi, de înaltă performanţă, ci şi  modernizarea şi reabilitarea spaţiilor, cu reconfigurare pentru asigurarea circuitelor funcţionale şi optimizarea proceselor specifice. La prezentarea noii investiţii de la spital, Rîmbu a explicat că sistemul integrat unic de management al sterilizării asigură performanţa procesului de sterilizare, precum şi un cost redus de exploatare prin consumul redus de utilităţi şi materiale consumabile.

„ A fost o investiţie necesară. Un modul de sterilizare, cum este cel care a fost montat la spital în anul 2002, are o perioada estimată de viaţă de 15 ani. La sfârşitul anului 2017 perioada lui de exploatare a luat sfârşit, echipamentele fiind depăşite fizic şi tehnologic. De aceea s-a luat decizia reamenajării şi modernizării întregului departament, avându-se în vedere cerinţele specifice ale spitalului, care au crescut an de an”, a declarat Vasile Rîmbu.

 

Sterilizarea este controlată, urmărită şi înregistrată cu maximă precizie, pe tot traseul

Desfăşurarea procesului de sterilizare a fost descrisă de şeful Serviciului Managementul Calităţii Serviciilor Medicale din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava, bioinginerul Dragoş Vicoveanu. Traseul urmat de materialele şi instrumentarul chirurgical este automatizat, înregistrat şi urmărit, de la primirea în zona de decontaminare, spălare şi înaltă dezinfecţie, sterilizarea propriu-zisă, depozitarea în zona sterilă şi până la distribuirea către secţii, astfel încât dacă apare o problemă se ştie exact de unde provine, precum şi data, ora şi angajatul care a fost de serviciu la momentul respectiv.

Staţia centralizată de sterilizare a spitalului are în dotare două maşini de spălat/dezinfectat automate prevăzute cu un sistem automat de trasabilitate bazat pe identificare prin radiofrecvenţă, două sterilizatoare cu abur de mare capacitate, un sterilizator cu abur cu capacitate medie, un sterilizator de joasă temperatură cu peroxid de hidrogen, două maşini rotative de împachetat pungi, cu imprimantă şi cititor de cod de bare şi containere cu valve permanente, precum şi un sistem pentru gestiunea şi urmărirea materialelor din sterilizare şi o staţie de tratare a apei, dedurizare şi osmoză inversă.

În ceea ce priveşte capacitatea de sterilizare, Dragoş Vicoveanu a precizat că staţia spitalului sucevean poate asigura acest serviciu pentru cel puţin încă un spital de dimensiunea celui de la Fălticeni. Spitalul de Urgenţă poate încheia contracte în acest sens cu alte unităţi medicale, de la spitale până la cabinete individuale sau centre de permanenţă. 

Prezent la inaugurarea staţiei centrale de sterilizare, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că aceasta „este una dintre cele mai moderne din România, o staţie de top” şi a apreciat preocuparea unităţii medicale pentru asigurarea securităţii actului medical spitalicesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava s-a dotat cu o adevărată uzină de sterilizare, în valoare de peste 700.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul de Urgenţă Suceava s-a dotat cu o adevărată uzină de sterilizare, în valoare de peste 700.000 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei