Poliţiştii de la Secţia Rurală 3 Marginea au organizat, în perioada 26-30 martie, o serie de acţiuni interactive cu elevii de la unităţile de învăţământ din zona de competenţă, adică Marginea şi alte câteva comune limitrofe. Acţiunile s-au desfăşurat împreună cu directorii de şcoli şi personalul didactic.
Poliţiştii au pus accent pe problematica legată de infracţionalitatea informatică, vorbindu-le copiilor despre „curăţarea” paginilor de pe reţelele de socializare şi a listelor de ,,prieteni” pe care mulţi dintre elevi nu i-au văzut niciodată, acceptând solicitările de prietenie fără o verificare prealabilă minimă.Acestora li s-a explicat că în spatele unor conturi fictive pot sta persoane care pot încerca să îi înşele ori să îi corupă sexual.
Siguranţa rutieră şi problematica violenţei au fost, de asemenea, printre temele abordate, atât cu cei mici cât şi cu cei din ciclul gimnazial.
De asemenea, poliţiştii le-au adresat elevilor recomandări utile siguranţei lor, cu atât mai mult cu cât în vacanţa de Paşte unii dintre ei vor pleca în excursii sau drumeţii. Copiilor li s-a explicat de ce nu trebuie să intre în discuţii cu necunoscuţi dar şi cum trebuie să se deplaseze pe un drum public ori să-l traverseze.
Părinţii sunt sfătuiţi ca, în cazul în care s-au hotărât să-şi lase copilul singur, să se asigure că acesta ştie numele său complet, numele părinţilor, adresa şi numărul de telefon, locul de muncă al părinţilor săi, dar şi numerele de telefon ale acestora. De asemenea, părinţii sunt sfătuiţi se le arate copiilor cum să păstreze cheile locuinţei ascunse şi în siguranţă şi să îi înveţe ce să facă atunci când sunt urmăriţi de o persoană dubioasă.
Elevii au primit la finalul întâlnirilor cu poliţiştii şi reviste ale Poliţiei Române.