Colegiul Prefectural din judeţul Suceava a adoptat, în şedinţa de ieri, o hotărâre cu privire la măsurile de siguranţă alimentară, ordine publică şi siguranţa populaţiei în perioada sărbătorilor pascale.
Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că în perioada 30 martie – 9 aprilie 2018 Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava vor informa zilnic Prefectura cu privire la deficienţele constatate pe linia verificărilor efectuate în domeniul siguranţei alimentare şi a ordinii publice, precum şi măsurile luate pentru remedierea acestora. „Având în vedere specificul turistic al judeţului, precum şi faptul că vor fi organizate manifestări religioase în toate lăcaşele de cult, structurile de poliţie din cadrul IPJ Suceava, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţiuni în domeniu, sunt angrenate în misiuni pentru asigurarea climatului de siguranţă pe întreg teritoriul judeţului”, a precizat Mirela Adomnicăi.
Tot în şedinţa de ieri, conducerea ISU Suceava a insistat asupra luării măsurilor de prevenţie la incendii în lăcaşele de cult din judeţ.