Personalul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost felicitat, ieri, de preşedintele instituţiei tutelare, Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru punctajul foarte bun obţinut de spital la reacreditare. Preşedintele CJ le-a mulţumit angajaţilor spitalului pentru efortul depus în pregătirea procesului de acreditare.
Flutur a spus că spitalul a avut de trecut ”acest examen greu” în faţa Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, iar punctajul obţinut, de 96,35 puncte dintr-o sută, este „cel mai mare punctaj la acreditarea spitalelor în România”.
Preşedintele CJ a afirmat că spitalul are „o poveste de succes” şi că în ultimii 10 ani au fost investiţi aici aproximativ 45 milioane de euro, din care 41,4 milioane de euro reprezintă eforturile financiare ale spitalului, ale Consiliului Judeţean Suceava, ale Primăriei Suceava şi ale Ministerului Sănătăţii, iar 3,5 milioane de euro au fost fonduri europene.
El a spus că în aceşti 10 ani aportul CJ Suceava a fost în medie de 22,4 la sută şi „în felul acesta am reuşit să convingem guvernele, de-a lungul timpului, că dacă administraţia judeţeană pune nişte bani, spitalul găseşte surse de finanţare, trebuie să dezlege buzunarele şi Guvernul şi acest lucru s-a întâmplat. Povestea nu putea fi de succes dacă nu contribuia fiecare parte cu ceva şi nu înţelegeam urgenţa”, a subliniat Flutur.
Recunoaşterea performanţei a venit de la cel mai înalt for în aprecierea calităţii serviciilor medicale
În acest an, valoarea investiţiilor se ridică la 7,3 milioane de euro, din care 4,1 milioane de euro alocaţi de la bugetul judeţean.
Preşedintele CJ a făcut o trecere în revistă a procesului de modernizare a spitalului şi a precizat că punctajul foarte bun la reacreditare a fost posibil datorită investiţiilor, de la cele în reabilitarea clădirilor până la dotare şi recrutare de personal, datorită managementului performant şi strategiei coerente de dezvoltare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a apreciat că punctajul obţinut de spital la acreditare este „o recunoaştere făcută de un organism sever, exigent” pentru tot ce s-a făcut bun la Spitalul de Urgenţă Suceava în toţi aceşti ani. De asemenea, a subliniat Flutur, pentru ca într-un spital să se facă performanţă, aşa cum a reuşit spitalul din Suceava în ultimii 10 ani sub toate guvernele şi administraţiile judeţene, indiferent de culoarea politică, este foarte important să fie ţinut departe de politică. ”Aceste instituţii nu trebuie politizate. Ca să facă performanţă trebuie lăsate fără politică şi vă spune asta un om politic”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.
La rândul său, managerul Vasile Rîmbu a declarat că la acest rezultat foarte bun s-a ajuns şi datorită sprijinului constant din partea CJ Suceava, al autorităţilor locale. Rîmbu a mulţumit şi el tuturor medicilor-şefi, asistentelor-şefe, întregului personal, dar şi directorului medical, dr. Doina Ganea Motan, directorului de îngrijiri, Doina Chirap, şi coordonatorului Serviciului Managementul Calităţii Serviciilor Medicale, bioinginerul Dragoş Vicoveanu, pentru eforturile permanente în procesul de pregătire în vederea acreditării.
„Noi avem în continuare multă treabă pentru a menţine aceşti indicatori şi standardele actuale. Emoţia verii trecute nu aş vrea să o mai avem peste cinci ani”, a declarat Vasile Rîmbu.
Reamintim că Spitalul de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost încadrat în categoria I de acreditare, obţinând în urma evaluării realizate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate un procentaj de 96,35.