Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 71 (6781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Premii valoroase pentru elevi ai Colegiului „Petru Rareş”, la campionatul naţional de robotică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Suceava a câştigat duminică, 25 martie, la Bucureşti, Marele premiu al juriului şi locul II la categoria Connect award, în cadrul celei mai mari competiţii de robotică pentru liceeni, First Tech Challenge, un proiect care a adus la start peste 1.000 de liceeni din întreaga ţară. Elevii suceveniau proiectat şi construit un robot complex, capabil să îndeplinească mai multe misiuni, cu care au intrat în arena competiţiei.

Potrivit reprezentanţilor colegiului, participarea şi reuşitele la acest concurs au fost experienţe extraordinare pentru echipa Circuit Dealerz, întrucât au reprezentat încununarea muncii intense derulate pe parcursul câtorva luni.

De la formarea echipei, la structurarea ei, la conceperea şi realizarea robotului, la dotarea lui cu inteligenţă şi testarea lui în cadrul etapelor regionale de robotică de la Cluj şi Bucureşti şi până la participarea la ediţia naţională a fost un drum lung şi anevoios.

„Dar pe acest drum elevii au învăţat multe lucruri despre cum se construieşte şi se animă un robot, despre cum se luptă în arenă în cadrul unei alianţe, dar mai ales au învăţat multe lucruri despre ei înşişi. Şi sunt hotărâţi să continue drumul”, a transmis prof. Anca Greculeac, director adjunct al colegiului, mentorul echipei Circuit Dealerz.

Componenţa echipei este: Albert Cristian Tănase, Georgel Florin Hloşciuc, Adriano Jucan, Cristian Daniel Păduraru (responsabili de 3D design), Vlad Andrei Cojocariu, George Şerban Martin, Victor Ioan Macovei, Andrei Moldovan (responsabili de asamblare), Matei Barbă, Dragoş Grigore Sălăgean (coordonatorul echipei), Cătălin-Ioan Stanciu (responsabili de software), Teodor Moroşan, Andrei Samuel Blîndu, Tudor Emanuel Munteanu (responsabili de PR).

 

Criteriile juraţilor

Prof. Anca Greculeac a mai subliniat că Premiul juriului este unul foarte râvnit întrucât reuneşte aprecierea acestuia pentru multe domenii, printre care modul în care este conceput robotul (includerea unor elemente de inovaţie) şi construit (echilibru între a fi robust şi flexibil).

De asemenea, juriul a punctat modul în care a fost gândită strategia de joc în acord cu punctele forte ale robotului construit, dar şi colaborarea cu celelalte echipe din concurs, pe bază principiilor ”gracious professionalism”.

”Nu în ultimul rând, a fost apreciat şi modul în care echipa Colegiului <Petru Rareş> a reuşit să interacţioneze cu comunitatea ştiinţifică locală şi să o motiveze în a colabora cu ea, convingând în acelaşi timp alţi tineri de diferite vârste pentru a o susţine şi pentru a le creşte dorinţa de a deveni membri pe viitor ai acestei echipe. Comunitatea STEM a Sucevei a fost backgroundul pe care s-a construit robotul, lucru încurajat de regulamentul concursului. Întărirea pe viitor a acestei comunităţi şi a legăturilor ei cu şcoala poate fi puntea prin care tinerii valoroşi pot fi convinşi să nu părăsească la maturitate oraşul natal. Toate aceste domenii au fost apreciate de către juriu, atât prin observarea directă a echipei pe teren, cât şi prin interviul pe care l-a avut echipa cu juraţii, respectiv prin consultarea caietului tehnic, care menţionează toate etapele parcurse de către echipă de la constituire, pană la participarea la competiţia naţională”, a mai menţionat Anca Greculeac.  

Echipa le mulţumeşte sponsorilor care au avut încredere în acest proiect şi care au sprijinit financiar achiziţionarea de piese şi participările la etapele regionale ale concursului şi la cea naţională.

De asemenea, elevii mulţumesc Universităţii "Ştefan cel Mare" şi Assist Software pentru sprijinul acordat activităţii clubului de robotică. Nu în ultimul rând, ei aduc mulţumiri profesorilor care au fost susţinători ai echipei şi celor care le-au permis să finalizeze construcţia şi testarea celei de-a treia variante a robotului în timp record, dar şi părinţilor pentru suport şi implicare.

”Am purtat cu mândrie numele şcolii, al oraşului şi al judeţului, ca unici reprezentanţi ai acestora, la cea mai mare competiţie de robotică din România, FTC 2018”, a conchis mentorul echipei, Anca Greculeac. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii valoroase pentru elevi ai Colegiului „Petru Rareş”, la campionatul naţional de robotică.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Premii valoroase pentru elevi ai Colegiului „Petru Rareş”, la campionatul naţional de robotică4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei