Rezultatele foarte bune obţinute la etapa judeţeană a Olimpiadei de Geografie din 3 martie, de la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, i-au propulsat pe şase elevi suceveni în lotul care va reprezenta Suceava la etapa naţională a competiţiei. 73 de elevi au participat la testarea judeţeană.
De la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, s-au calificat doi elevi, ambii pregătiţi de prof. Radu George Ciumaşu: Ioana Ţîmpău din clasa a IX-a şi Bogdan Daniliuc din clasa a XI-a.
Din ciclul gimnazial (clasa a VIII-a) s-au calificat Daria Balahură - Şcoala Gimnazială „Teodor Ştefanelli” Câmpulung Moldovenesc (prof. îndrumător Mihaela Solcan) şi Alexandru Gherasim - Şcoala Gimnazială Zamostea (prof. Adriana Adochiţei).
Lotul este completat de Alexandru Ştefăniţă Miron din clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Marcel Porof) şi Teodor Marcan din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (prof. Mihaela Iuliana Ciubotariu).
Olimpiada Naţională de Geografie va avea loc în perioada 1 - 7 aprilie, la Brăila, elevii urmând să fie însoţiţi de prof. Radu George Ciumaşu.
Suceveancă, dublă medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie din 2016 şi 2017
Geografia este una dintre disciplinele la care elevii suceveni au reuşit să se impună şi să-şi adjudece rezultate valoroase chiar şi în competiţiile cu participare internaţională.
Cele mai recente rezultate îi aparţin Sabinei Calisevici din Siret, absolventă în 2017 a Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc.
Munca depusă ani de zile s-a materializat pentru tânără în două medalii olimpice de aur.
După succesul din 2016, de la Olimpiada Internaţională de Geografie din Beijing, China, când tânăra a cucerit cea mai strălucitoare medalie, în 2017 a adăugat în palmaresul său încă o medalie olimpică de aur, la Belgrad.
Performanţa Sabinei, două medalii de aur, este unică în istoria participării elevilor suceveni la această competiţie.
Pentru Sabina Calisevici a fost încununarea efortului şi a miilor de ore de studiu, o performanţă la care a contribuit din plin şi profesorul de geografie Radu Ciumaşu. Cei doi au creat „binomul perfect”, iar orele de pregătire au dovedit că munca în echipă nu a fost zadarnică.