Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 56 (6766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Primarul Mihăiţă Negură a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Muzeului „Arta Lemnului” din acest municipiu. Contractul a fost semnat de Mihăiţă Negură şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei. La semnarea contractului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Mihăiţă Negură a precizat că finanţarea lucrărilor se va face din fonduri europene direcţionate prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR), investiţia fiind în valoare de aproape 12 milioane de lei (2,6 milioane de euro). Primarul din Câmpulung Moldovenesc a precizat că Muzeul „Arta Lemnului” este unic în ţară şi totodată printre puţinele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor. Muzeul a fost înfiinţat în 1936, ca Muzeu de etnografie şi ştiinţe ale naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al lemnului, are 20 săli de expoziţie şi o secţie în aer liber, deţine un bogat patrimoniu ce cuprinde peste 15.000 de piese din lemn.

Majoritatea pieselor din muzeu sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului. Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

 

Gheorghe Flutur spune că CJ Suceava va aloca şapte milioane de lei pentru asfaltarea drumului de la pârtia din Câmpulung şi până pe Rarău

Prezent la semnarea contractului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a apreciat că această investiţie reprezintă un foarte mare câştig pe harta obiectivelor turistice ale Sucevei şi Bucovinei, fiind unic în ţară prin tematică şi exponate. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunţat că instituţia pe care o conduce va finanţa, anul acesta, o altă investiţie extrem de importantă pentru Câmpulung Moldovenesc, şi anume asfaltarea drumului judeţean 175 A Izvorul Alb - masivul Rarău, între kilometrii 5 şi 14. Flutur a spus că CJ Suceava va aloca şapte milioane de lei pentru reabilitarea acestei porţiuni de drum, de la baza pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc şi până pe Rarău. În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene i-a adresat lui Mihăiţă Negură rugămintea de a aloca de la bugetul local suma de bani necesară pentru asfaltarea aceluiaşi drum între kilometrii 2 şi 5. „În acest fel masivul Rarău va avea încă un drum de acces mult mai uşor pentru cei care vin din zona Sucevei, Bacău sau Iaşi, din Izvorul Alb direct pe Rarău. Astfel, masivul Rarău va deveni un punct de atracţie turistică în toate anotimpurile anului, iar prin modernizarea acestui drum se va asigura un acces mult mai uşor pentru cei care vor să urce pe Rarău şi de acolo să coboare spre Chiril, şi mai departe către judeţul Neamţ”, a spus Gheorghe Flutur.

Făcând referire la alte investiţii din Câmpulung Moldovenesc, preşedintele CJ Suceava l-a rugat pe primarul Mihăiţă Negură să urgenteze realizarea documentaţiei pentru depunerea la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a proiectului pe fonduri europene pentru eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Municipal. De asemenea, el a solicitat şi urgentarea depunerii proiectului pentru asfaltarea căilor de acces între spaţiile verzi din Câmpulung Moldovenesc, proiect care poate fi finanţat tot din fonduri europene. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a amintit că în perioada următoare va fi semnat şi contractul pentru masterplanul de apă uzată şi apă potabilă din judeţul Suceava, proiect prin care municipiul Câmpulung Moldovenesc are alocată o sumă de 23 de milioane de euro, pentru construcţia a 70 de kilometri de reţele de canalizare şi a 50 de kilometri de reţele pentru apă potabilă. Tot prin acest proiect, o sumă de trei milioane de euro va fi alocată pentru reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare din Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Mihăiţă Negură a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Mihăiţă Negură a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei