La sala Cinema Modern a avut loc miercuri, 7 martie, spectacolul muzical-coregrafic „Azi cânt pentru tine, mamă!”, susţinut de elevi ai Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava şi de Ansamblul Folcloric „Bucovina” ce aparţine aceleiaşi şcoli sucevene. Publicul numeros, în special mame, bunici, a primit în dar, cu bucurie,în ajun de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, daruri muzicale pline de sensibilitate, de emoţie, dar şi un program de dansuri însoţite de multă voie bună din partea elevilor suceveni. Pe scenă au evoluat grupuri vocale, grupuri instrumentale, solişti vocali, care au reuşit să emoţioneze femeile din sala de spectacol, să le creeze o sărbătoare, în care ele să se simtă speciale.
Emoţii pe scenă, dar şi în public
Fiecare dintre elevi a încercat să redea într-un mod personal mesajul de iubire către mame. Darul muzical, plin de emoţie, a ajuns la inimile mămicilor aflate în sala de spectacol, care, când şi-au văzut fiul sau fiica pe scenă, au lăcrimat de bucurie. Cu telefonul mobil, cu aparatele de fotografiat sau cu cele de filmat, publicul a încercat să imortalizeze cât mai bine evoluţia artiştilor de pe scenă. Spectacolul a fost prezentat de interpreta de muzică populară Laura Haidău.
Au urcat pe scenă, în aplauzele publicului, elevii de la clasele profesorilor Maria Macovei, Maria Tanasă, Sergiu Dumbravă, Alexandra Dăncilă, Petru Costache, Cristian Munteanu, alături de elevi de la clasa de pian, prof. Nicolae Nuţu, de la chitară, clasa profesorului Marius Vrânceanu, şi clasa profesorului Laura Hreniuc, elevi de la clasele profesorilor Ghiocel Cioltan, Trifan Leancă, Dumitru Varvaroi, Viorel Mocanu, Dan Dumitru şi Danuzia Şutu, împreună cu Grupul de dansatori şi orchestra Şcolii de Arte, dar şi soliştii vocali Andrei Iftimie, Patricia Aniculesei, Ana-Maria Roman, Luisa Vasilcovici, Monica Poienari, Emilia Frumuşanu, Gabriela Manoli, Andreea Grigorean, Diana Lungu, Ilenuţa Ailenei, Livia Brădăţanu. Dirijor - prof. Petru Oloieru. Coregraf - Alina Leonte
Elevii de azi, artiştii de mâine
Elevii Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, după cum susţine directorul instituţiei, prof. Ion Băiţan, „s-au pregătit temeinic, au împletit talentul cu munca, pentru a se prezenta la înălţime în faţa publicului sucevean, în special în faţa mamelor. Elevii noştri pot fi artiştii consacraţi de mâine, interpreţii care participă la numeroase concursuri, de unde se întorc cu premii şi trofee şi fac cinste Bucovinei. Pentru ei contează foarte mult aprecierile, dar şi aplauzele publicului de acasă”.
Coordonatorii evenimentului, la care intrarea a fost liberă, au fost directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Ion Băiţan, şi managerul Centrului Cultural „Bucovina”, Vasile Sorin Filip. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi Şcoala de Arte ”Ion Irimescu”.