Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Evoluţia animalelor sălbatice

Evaluare a efectivelor de pe toate fondurile cinegetice din judeţ, efectuată de Garda Forestieră Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Efectivele de animale sălbatice care fac parte din patrimoniul cinegetic al judeţului, precum cerbi, mistreţ, iepuri, vulpi, viezuri, dar şi cele de păsări, precum potârnichile, sunt evaluate anual de către inspectorii de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, pentru a se urmări evoluţia lor, unde sunt efective optime şi unde se înregistrează dezechilibre, care necesită intervenţia omului, prin acţiuni de vânătoare, sau, din contra, interdicţii şi măsuri de încurajare a sporului natural.

Acţiunile de evaluare în teren a speciilor de interes cinegetic se desfăşoare pe întreg parcursul anului, dar efectivele înregistrate se centralizează în această perioadă.

„Observaţiile asupra vânatului se efectuează pe durata întregului an, pe specii, dar acum se centralizează, iar în funcţie de efective se stabileşte cota de vânătoare a sezonului 2018-2019”, a precizat Mircea Piticar, maistru de vânătoare la Ocolul Silvic Pojorâta. În grija acestuia sunt aproximativ 120 de cerbi şi peste 40 de mistreţi, pe o suprafaţă de 10.200 de hectare.

„Efectivele de mistreţi sunt în creştere, dacă nu le-am administra suplimente de hrană în timpul iernii, locuitorii din zonă ar avea de suferit, pentru că le-ar produce pagube”, a adăugat Mircea Piticar.

La acţiunea de evaluare a efectivelor cinegetice pot participa, pe lângă gestionarii fondurilor de vânătoare, şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare şi universităţilor, iar acolo unde fondurile de vânătoare se suprapun peste ariile naturale protejate, administratorii acestora.

La nivelul judeţului Suceava efectivele de vânat sunt de 4.300 cerbi, 3.400 mistreţi, 28.000 iepuri, 3.700 potârnichi, 2.900 vulpi şi 1.000 viezuri, după cum a precizat Dan Lungu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluare a efectivelor de pe toate fondurile cinegetice din judeţ, efectuată de Garda Forestieră Suceava.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evaluare a efectivelor de pe toate fondurile cinegetice din judeţ, efectuată de Garda Forestieră Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei