Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 47 (6757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comportament alimentar riscant

Bolnavi cu diabet, ajunşi la Urgenţă pentru că din cauza postului nu au respectat regimul alimentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bolnavii cu diabet care optează să ţină postul şi nu respectă regimul alimentar prescris de medic riscă să ajungă la Urgenţă, din cauza decompensării bolii, adică organele bolnave au ajuns în stare de epuizare sau de depășire a resurselor funcționale și tulburările nu pot fi compensate prin activitatea suplimentară a părților neafectate.Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că datele furnizate de Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava arată că în ultimele zile un număr relativ mare de pacienţi s-au prezentat cu diabet zaharat decompensat. ”Au fost 8 cazuri, 7 pacienţi cu diabet zaharat tip II şi un pacient cu diabet insulino-dependent, persoane de vârsta a doua şi a treia, care au fost internaţi cu diabet decompensat. Punem aceste decompensări pe de o parte pe perioada de post, când alimentaţia nu este cea recomandată pentru diabet, iar pe de altă parte pe afecţiuni asociate, precum cele cardio-vasculare, care în perioade cu temperaturi extreme pot decompensa şi afecta evoluţia diabetului”, a declarat dr. Zorescu.

Directorul DSP a subliniat că autorităţile sanitare sucevene au luat măsuri pentru combaterea efectelor negative şi preîntâmpinarea unor probleme medicale generate de condiţii meteorologice nefavorabile, precum păstrarea unei legături permanente cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava şi cu cele trei firme care asigură transportul medical al persoanelor care necesită dializă.

Bioinginerul Adrian Popescu, din cadrul DSP Suceava, a declarat, la rândul său, că în cazul pacienţilor dializaţi se poate temporiza spitalizarea cu o zi sau două, până la trimiterea la domiciliu, în cazul în care se înregistrează probleme din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit acestuia, în judeţul Suceava sunt 430 de persoane dependente de dializă, adulţi şi copii, aceştia din urmă fiind transportaţi pentru tratament în centrul universitar Iaşi.

 

Cele patru centre de permanenţă din judeţ asigură continuitatea actului medical pentru populaţia arondată

Adrian Popescu a spus că în această perioadă sunt verificate cele patru centre de permanenţă din judeţ, primele verificări fiind făcute în zona de munte, la Brodina şi la Vicovu de Sus. Popescu a afirmat că medicii din centrele de permanenţă verificate se aflau în serviciul de gardă, iar centrele dispuneau de dotările corespunzătoare pentru a face faţă unor situaţii mai deosebite.

Toate informaţiile privind persoanele care necesită dializă, gravidele dar şi cele privind cazurile sociale din comunităţile locale sunt centralizate la DSP, în urma comunicării acestora de către asistenţii comunitari, medicii de familie şi spitale, iar situaţia centralizată este înaintată către ISU Suceava.

Directorul DSP, dr. Zorescu, a subliniat că instituţia este în contact cu medicii de familie, cu autorităţile locale, cu asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari pentru a fi monitorizate cazurile sociale şi gravidele aflate în ultimele două luni de sarcină.

“O parte dintre medicii de familie ne transmit corect datele privind cazurile sociale şi gravidele aflate în ultimele două luni de sarcină şi în acest fel putem şi noi transmite aceste informaţii către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava astfel încât să se asigure monitorizarea acestor persoane”, a declarat dr. Zorescu.

Totodată, către spitalele din judeţ au fost trimise adrese în care se solicită să se asigure cazarea sau spitalizarea în cazurile deosebite de hipotermie sau pentru cazurile sociale.

Primăriilor DSP Suceava le-a solicitat ca, acolo unde sunt angajaţi asistenţi medicali comunitari, să-i dirijeze, în perioada codului portocaliu de temperaturi scăzute, către cabinetele medicilor de familie, astfel încât să se îmbunătăţească supravegherea persoanelor aflate în dificultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavi cu diabet, ajunşi la Urgenţă pentru că din cauza postului nu au respectat regimul alimentar.
 Vizualizări articol: 2518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bolnavi cu diabet, ajunşi la Urgenţă pentru că din cauza postului nu au respectat regimul alimentar4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei