În tradiţia populară, pe 24 februarie a fost sărbătorit Dragobetele, echivalentul românesc al sărbătorii Valentine’s Day. În perioada 20-26 februarie, şcolile gimnaziale “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni şi “Ion Muceleanu” din Fântâna Mare au derulat activităţi în cadrul unui proiect de parteneriat care are ca scop educarea elevilor în spiritul respectului faţă de tradiţiile româneşti.
Aşa cum ne-a informat profesoara Elena Paşcovici, consilier educativ la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, povestea a început pe 24 februarie 2001, când copiii din Fălticeni, ajutaţi de voluntarii de la Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa" decupau inimioare, scriau mesaje pe care le împărţeau locuitorilor, urându-le „Să fiţi iubiţi de Dragobete!”. În anii următori, activitatea s-a numit „Mesagerul dragostei” şi a încercat să readucă în inimile tuturor o tradiţie românească aproape uitată. Apoi, a venit ideea unui proiect pe care l-au primit cu bucurie elevii Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni: „Dragobete - poştaşul dragostei”. Aşa că în fiecare an, poştaşul şcolii (un profesor) avea de lucru fiind mesagerul mesajelor de dragoste şi prietenie ale elevilor şi cadrelor didactice. A urmat “Dragobete – Ziua dragostei la români”, un proiect comun al şcolilor “Mihail Sadoveanu” şi “Ion Muceleanu”, în activităţi fiind angrenaţi toţi elevii celor două şcoli, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a care participă la workshopuri în cadrul cărora au realizat desene, colaje şi alte lucrări plastice.
“Pentru colegi, pentru membrii familiei, pentru cadrele didactice, anul acesta, povestea se rescrie, în parteneriat cu inimoşii elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială <Ion Muceleanu> din Fântâna Mare, coordonaţi de directoarea Andreea-Ionela Dohotaru şi profesoara Narcisa Alexa.
Cei din clasa a V-a au descoperit originile şi semnificaţia acestei sărbători a dragostei din 24 februarie, cu ajutorul Power Point-ului, şi nu întâmplător, ci în cadrul unui opţional despre tradiţiile româneşti. Apoi, s-au întrecut toţi în măiestrie: au decupat inimioare, au scris mesaje pe care le-au dăruit colegilor, cadrelor didactice. O parte din mesaje au fost trimise colegilor de la şcoala noastră. Aici, munca şi distracţia erau în toi. Inimioare peste inimioare, lucrate cu drag de elevii claselor I B, II A, II B, III C, IV A, IV B, care au realizat <Casa dragostei>, dăruite tuturor: colegi, părinţi, bunici, profesori, angajatelor de la secretariatul şi contabilitatea şcolii. Eu cred că şi vecinii din bloc au avut parte de urarea <Să fiţi iubiţi!>. Cei din clasa a VII-a B au pregătit mesaje pentru colegii de la Fântâna Mare. Îi felicităm pe toţi, le mulţumim cadrelor didactice (profesoarele Bejenaru Simona, Corduneanu Paraschiva, Butnaru Ana, Gherman Roxana, Baciu Elena, Mărian Mihaela, Mihăilă Doina). Să fiţi iubiţi, dragi români de pretutindeni, iubiţi şi uniţi în dragoste! Acesta este mesajul nostru!”, ne-a spus prof. Elena Paşcovici.