Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a participat, sâmbătă, la o sesiune de consultări publice cu reprezentanţi ai autorităţilor publice sucevene, precum şi cu factori interesaţi din domeniul privat, cu responsabilităţi în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din domeniu. Ședinţa a avut loc la Palatul Administrativ din Suceava, în prezenţa prefectului Mirela Adomnicăi, a subprefectului Silvia Boliacu, precum şi a parlamentarilor Alexandru Rădulescu, Virginel Iordache, Emanuel Havrici, la discuţii fiind prezenţi şi reprezentanţi ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanţi ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară şi ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Nord-Est. Întâlnirea de la Suceava este a doua consultare publică, după cea care a avut loc la Bistriţa, cu invitaţi din regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Centru, şi face parte dintr-un proces de consultări publice iniţiat de Ministerul Apelor şi Pădurilor.
În cadrul întâlnirii de la Suceava, principalele probleme semnalate de participanţii la discuţii au fost criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc şi aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creşterea nesustenabilă a preţului resursei de masă lemnoasă, subfinanţarea sectorului forestier, dar şi suprareglementarea activităţilor din domeniu.
După ce a ascultat problemele semnalate de participanţii la întâlnire, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat că „suntem aici să identificăm, împreună, problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Și nu sunt puţine. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toţi factorii responsabili, să se desfăşoare cât mai rapid cu putinţă, eficient, pentru a veni cu soluţii reale, fundamentate, care să poată fi asumate şi să întrunească un consens cât mai larg”.
La sesiunea de la Suceava a consultărilor regionale dintre reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi ai sectorului silvic au participat peste 100 de invitaţi, din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Buzău, Botoşani, Iaşi şi Vrancea.