miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reorganizare

Secţiile Psihiatrie şi Neurologie din Spitalul de Urgenţă Suceava vor avea şi compartimente pentru cronici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava îşi reorganizează structura secţiilor, principalele criterii fiind adresabilitatea, indicatorii de eficienţă şi înfiinţarea de noi compartimente, în urma recrutării de personal specializat. Propunerea de reorganizare a fost avizată de Ministerul Sănătăţii, iar proiectul de hotărâre urmează să fie supus aprobării Consiliului Judeţean Suceava, de către preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, în şedinţa de vineri, 23 februarie a.c..

În noua structură, unele dintre secţii pierd din numărul de paturi, în favoarea altora, cu indicatori de eficienţă mai buni sau cu adresabilitate mai mare. De asemenea, având în vedere numărul mare de zile de spitalizare de care au nevoie anumiţi pacienţi, pentru două secţii, cea de Psihiatrie şi de Neurologie, se propune înfiinţarea compartimentului de bolnavi cronici, cu câte 10 paturi fiecare.

Ambele secţii îşi păstrează numărul de 55 paturi şi se reorganizează prin înfiinţarea în structura lor a Compartimentului psihiatrie cronici, cu un număr de câte 10 paturi, motivat de acumularea de perioade de spitalizare foarte lungi pentru unii pacienţi. În cadrul secţiei Neurologie funcţionează şi unitatea de accidente vasculare cerebrale acute (compartimentul UAVCA), cu un număr de 8 paturi.

Secţia Medicină internă îşi reduce numărul de paturi de la 70 la 59, astfel încât compartimentul Endocrinologie va avea cinci paturi în loc de şase, repartizate în două saloane, compartimentul de Hematologie îşi majorează numărul de paturi de la 8 la 15, datorită adresabilităţii crescute şi valorilor foarte bune ale indicatorilor de eficienţă realizaţi, iar compartimentul Geriatrie şi gerontologie, cu un număr de 8 paturi, se desprinde din structura secţiei, devenind compartiment de sine stătător.

Secţia Ortopedie şi traumatologie îşi majorează numărul de paturi de la 50 la 58, datorită creşterii adresabilităţi acestei specialităţi.

Potrivit proiectului care va fi supus votului consilierilor judeţeni, se desfiinţează compartimentul Obstetrică – ginecologie (sarcină cu risc crescut), cu un număr de 15 paturi, paturile aferente fiind redistribuite. Atribuţiile acestui compartiment vor fi îndeplinite de compartimentul Obstetrică patologică (sarcină cu risc crescut) cu un număr de 10 paturi, care se va înfiinţa ca urmare a numărului mai mare de solicitări pentru specialitatea obstetrică faţă de specialitatea ginecologie, în cadrul secţiei Obstetrică – ginecologie. Această secţie îşi păstrează cele 85 de paturi.

Secţia Chirurgie generală îşi reduce numărul de paturi de la 81 la 76, ca urmare a redimensionării şi reamenajării  spaţiului alocat. În cadrul secţiei, funcţionează compartimentul Chirurgie toracică, cu 6 paturi.

 

În Ambulatoriul spitalului vor fi două noi specialităţi: Chirurgie toracică şi Neurologie pediatrică

Creşte numărul de paturi la secţia Pediatrie, de la 80 la 87. Aceasta are în componenţă compartimentele Terapie acută, cu 10 paturi; Neurologie pediatrică, cu 7 paturi, şi Psihiatrie pediatrică, cu 7 paturi, compartiment nou înfiinţat.

În noua organizare, se desfiinţează compartimentului Neuropsihiatrie infantilă, cu 7 paturi, din cauza penuriei de personal medical de specialitate, iar paturile se redistribuie la alte structuri.

O reducere cu 10 paturi va fi la secţia Pneumologie, de la 85 la 75, din cauza neîndeplinirii indicatorilor prognozaţi. Secţia îşi păstrează compartimentele din vechea structură: TBC, care îşi reduce numărul de paturi de la 30 la 23, şi TBC copii, care îşi reduce numărul de paturi de la 5 la 2.

Noua structură a Spitalului de Urgenţă cuprinde şi nou înfiinţatul compartiment de Îngrijiri paliative, cu un număr de 25 paturi, rezultat din redistribuiri.

Înfiinţarea acestui compartiment a fost imperios necesară având în vedere numărul mare de pacienţi eligibili pentru îngrijire paliativă, raportat la faptul că în judeţ funcţionează doar patru unităţi care furnizează servicii de îngrijiri paliative. Acestea sunt insuficiente, având în vedere atât numărul mare de pacienţi cu boli incurabile, cât şi distanţele mari la care se află faţă de spitalul judeţean.

Reorganizarea mai prevede înfiinţarea compartimentul Angiograf în cadrul Laboratorului radiologie şi imagistică medicală, spitalul judeţean dispunând de un astfel de echipament şi având angajat un medic specialist cu competenţe în acest domeniu.

Totodată, Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nozocomiale se reorganizează în Compartiment de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale.

În ceea ce priveşte Ambulatoriul integrat cu cabinete de specialitate, aici se înfiinţează cabinetului Chirurgie toracică, motivat de faptul că, fiind singura structură cu această specialitate medicală din judeţul Suceava, va permite asigurarea asistenţei medicale de specialitate pentru populaţia judeţului. De asemenea, cabinetul Pediatrie devine cabinet Pediatrie/neurologie pediatrică în scopul lărgirii ofertei de servicii medicale cu specialitatea neurologie pediatrică, spitalul având doi medici în această specialitate.

Compartimentul  DDD se desfiinţează, atribuţiile fiind preluate în cadrul Serviciului administrativ, la fel ca şi Laboratorul radioterapie, ca urmare a faptului că sursele radioactive au fost preluate de Institutul Naţional de Cercetare – dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secţiile Psihiatrie şi Neurologie din Spitalul de Urgenţă Suceava vor avea şi compartimente pentru cronici.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secţiile Psihiatrie şi Neurologie din Spitalul de Urgenţă Suceava vor avea şi compartimente pentru cronici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei