Perioada 15 – 21 februarie
Expoziţia temporară „Pietre preţioase - legende și mister”.
La Muzeul de Știinţele Naturii din municipiul Suceava va fi deschisă, în perioada 14 februarie - 8 martie, expoziţia temporară „Pietre preţioase - legende și mister”. Programul de vizitare este de luni până duminică, între orele 9:00 – 17:00. Expoziţia, amenajată la parterul clădirii din parcul central al municipiului Suceava, oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a pietrelor preţioase.
Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei
Ediţia de anul acesta a Serbărilor Zăpezii de la Vatra Dornei va avea loc la finalul săptămânii viitoare, în perioada 15 – 18 februarie 2018. În cadrul „Serbărilor Zăpezii” vor fi organizate mai multe evenimente, care vor începe vineri, 16 februarie, cu petrecerea „Winter Party”, cu DJ Michael Star. Evenimentele de sâmbătă vor începe tot cu „Winter Party”, după care vor continua cu spectacolele susţinute de Cosmin Agache (finalist în prima ediţie a concursului „Românii au talent”), DeepCentral și Alexandra Ungureanu&Crush. Ziua de duminică este rezervată spectacolelor de muzică populară, pe scenă urmând să urce Pamfil Roată, Ionuţ Candrea, Mădălina Candrea, Daiana Ivaşcu, Ionela Niţucă, Teodora Negrea, Miruna şi David Ţăran, Constantin Bahrin, Ansamblurile „Dorna Dorului” și „Plaiurile Dornelor”, din Vatra Dornei, Ansamblul „Dor Românesc”, invitatul special de anul acesta fiind interpreta Matilda Pascal Cojocăriţa. Spectacolele de la scenă vor începe la ora 19:00, în zilele de vineri și sâmbătă, iar cel de duminică de la ora 14:00. Prezentatorul întregului eveniment este Doru Bighiu, de la Orion FM.
Joi, 15 februarie
Expoziţia „Metamorfoze", la Muzeul Obiceiurilor Populare Humor
La Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina - Gura Humorului va avea loc, de la ora 16:00, vernisajul expoziţiei de pictură ”Metamorfoze”, realizată de Carmen Laura Ohmt.
Dublă lansare de carte, la Colegiul "Dragoș Vodă"
Dublă lansare de carte, de la ora 15.00, în Sala de Festivităţi a Colegiului "Dragoș Vodă" din Câmpulung Moldovenesc. Profesorul Filon Lucău va lansa sub semnătura sa și a Elenei Andruhovici un album de artă care conţine picturi pe sticlă din creaţia ultimilor 10 ani a pictorului câmpulungean. Realizare de o calitate deosebită, albumul conţine icoane, scene biblice, scene prezentând tradiţii bucovinene, precum și flori, scenele religioase fiind explicate de autor celor care nu au luat contact cu întâmplările biblice. Inspirat de icoanele tradiţionale și de picturile murale ale mănăstirilor din Bucovina, pictorul și profesorul Filon Lucău din Câmpulung Moldovenesc este cunoscut iubitorilor picturii pe sticlă pentru realizările sale de excepţie. În cadrul aceluiași eveniment va avea loc lansarea cărţii ”Cum poţi să uiţi?”, a Elenei Andruhovici, o carte ce conţine file din drama Bucovinei la începutul anilor 40. Cartea este lansată în această perioadă, în care se comemorează 77 de ani de la masacrele comise asupra populaţiei românești, la 6 spre 7 februarie 1941 în Lunca Prutului și la începutul lunii aprilie a aceluiași an, la Fântâna Albă.
Vineri, 16 februarie
Lecţii de istorie pentru elevi, la Cetatea de Scaun a Sucevei
Muzeul Bucovinei organizează, de la ora 12:00, la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei, două lecţii de istorie: ,,Domnia lui Petru Rareş: Momentul 1538 – Intrarea lui Soliman Magnificul în Cetatea de Scaun a Sucevei” şi ,,Domnia lui Alexandru Lăpuşneanu – Prima distrugere a Cetăţii de Scaun a Sucevei”. Ambele lecţii urmăresc, după cum au spus organizatorii, să popularizeze în rândul elevilor participanţi, clasele V - VIII de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, cele două episoade din istoria cetăţii şi să asigure o cooperare cât mai bună între instituţii.
Sâmbătă, 17 februarie
Ateliere de creaţie la Iulius Mall
De la orele 14.00 și 15.00, în zona magazinelor pentru copii din Iulius Mall, prichindeii sunt invitaţi la noi ediţii ale atelierelor de creaţie. Specialiștii Creativ & Deco îi vor învăţa pe cei mici să decoreze suporturi din ceramică, în formă de animăluţe, pictate manual. La final, participanţii vor putea păstra lucrările. Materialele necesare sunt oferite de Iulius Mall Suceava, iar participarea este gratuită. Cei care doresc să se înscrie o pot face la Centrul Info, în ziua desfășurării atelierelor.
Miercuri, 21 februarie
Tiberiu Avram își lansează noua sa carte la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava
Redactorul-şef al cotidianului "Monitorul de Suceava", Tiberiu Avram, îşi lansează, de la ora 17:00, la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera”, Sala de Artă "Elena Greculesi", noua sa carte, ”Aventuri pe şase roţi". După cum susţine Tiberiu Avram, "Aventuri pe şase roţi" este o poveste reală a unor aventuri din alt secol, poveste începută la Gura Humorului, acolo unde a avut loc, la sfârșitul lunii ianuarie, prima lansare a volumului. La evenimentul cultural de la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava este invitat să vorbească despre carte scriitorul Ion Drăgușanul, care a scris și prefaţa volumului ”Aventuri pe şase roţi", despre care spune că ”Nu este un roman sau o povestire, nu e o carte de memorii. E ceva mai mult...”.