joi, 15 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 36 (6746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,736 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Festivalul - Concurs Județean de Folclor "Comori de suflet românesc", ediția a XVI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul - Concurs Județean de Folclor "Comori de suflet românesc", ediția a XVI-a, faza zonală (Câmpulung Moldovenesc și Dorna) va avea loc duminică, 25 februarie, de la ora 13:00, la Căminul Cultural Sadova. Vor participa formații artistice din localitățile Breaza, Broșteni, Cârlibaba, Câmpulung Moldovenesc, Ciocănești, Coșna, Crucea, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Frumosu, Fundu Moldovei, Moldovița, Panaci, Poiana Stampei, Pojorâta, Sadova, Șaru Dornei, Vama, Vatra Moldoviței, Vatra Dornei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria și Căminul Cultural Sadova. Reprezentanții Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, din cadrul Centrului Cultural Bucovina, care se ocupă de organizarea acestui eveniment, ne-au spus că manifestarea „Comori de suflet românesc" are un caracter educativ pentru artiştii amatori din lumea satului şi doreşte să sensibilizeze opinia publică în vederea identificării valorilor culturale tradiţionale specifice fiecărei vetre folclorice.

 

O formaţie poate participa în concurs doar la o singură secţiune

Concursul se va desfăşura în două etape: faza zonală şi faza finală. Faza zonală va aduce pe scenă formaţii din toate localitățile celor 6 subzone ale judeţului. Calendarul manifestărilor: 25 februarie, faza zonală (Câmpulung și Dorna), la Căminul Cultural Sadova, 4 martie, faza zonală (Rădăuți și minorități), la Căminul Cultural Putna, 11 martie – faza zonală (Fălticeni și Suceava), la Casa de Cultură Fântânele, 18 martie, faza zonală (Humor), la Căminul Cultural Drăgoiești. Câştigătorii locurilor I din fiecare zonă vor fi selectaţi pentru a participa la faza finală a concursului. Nu se admit în concurs instrumente muzicale nespecifice folclorului din zona noastră (saxofon, taragot, chitară, orgă etc.). O formaţie poate participa în concurs doar la o singură secţiune. Nu se admite substituirea muzicii prin suport digital (CD-uri).

 

„Întâlniri Bucovinene”, faza finală, în perioada 27 – 29 iulie

În această etapă a concursului vor fi selectate formaţiile cu cel mai bun nivel de prezentare pentru faza finală. Formațiile, până la faza finală, vor beneficia de sprijinul specialiștilor CCPCT pentru perfecționarea programului artistic. Pentru găzduirea manifestărilor din faza zonală au fost alese cămine culturale, prin rotaţie. Juriul acestei faze zonale va fi alcătuit din consultanți artistici ai CCPCT. Faza finală va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, în perioada 27 – 29 iulie, la Câmpulung Moldovenesc, unde vor participa câștigătorii locurilor I de la fazele zonale.

 

Data limită de înscriere: o săptămână înaintea fiecărei faze zonale

Festivalul - concurs „Întâlniri Bucovinene” se va desfăşura pe următoarele secţiuni: Ansamblu folcloric, compus din: orchestră sau fanfară + jocuri populare + solişti instrumentişti şi vocali; Formaţie de obiceiuri - exclus obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou; Grup folcloric - taraf tradiţional sau grup instrumental + jocuri populare + cântece de grup; Grup vocal – instrumental; Grup vocal; Formaţie de jocuri populare de bărbaţi; Formaţie de jocuri populare de perechi; Formaţie de jocuri populare pe generaţii. Tuturor participanţilor li se vor acorda diplome de participare. Laureaţilor din faza finală li se vor acorda premii în bani (pentru locurile I, II şi III) și diplome de excelență pentru formațiile consacrate. Pentru a putea participa la concurs, organizatorii dau următoarele indicații: „se completează fişa ataşată regulamentului de concurs, respectând termenul de înscriere; data limită de înscriere la sediul instituţiei CCPCT Suceava este o săptămână înaintea fiecărei faze zonale; fişa de înscriere se poate depune la sediul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, str. Universităţii nr. 48, prin poştă sau la tel./fax 0230/530 126. Costurile ocazionate de deplasarea la fazele zonale vor fi suportate de participanţi". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul - Concurs Județean de Folclor "Comori de suflet românesc", ediția a XVI-a.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul - Concurs Județean de Folclor "Comori de suflet românesc", ediția a XVI-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei