În luna martie se va afla care este firma desemnată să se ocupe de salubrizarea menajeră a Sucevei pentru următorii 12 ani, dar până la implementarea noului sistem de colectare a deşeurilor menajere va mai trece ceva timp.
„Undeva la jumătatea lunii martie sperăm să fie finalizată licitaţia. Verificările merg destul de greu, pentru că şi miza este una foarte mare. Nu a scăpat nici o firmă sau asociere fără să i se solicite clarificări la oferta depusă. Plus că deja au apărut contestaţii între ei, ne-au fost trimise adrese să descalificăm pe unii sau pe alţii, dar asta e treaba comisiei de licitaţie”, a spus ieri viceprimarul Lucian Harşovschi.
Cei patru competitori pentru contractul de 18 milioane de euro sunt RER Buzău, Rosal Bucureşti şi firmele sucevene Diasil şi Florconstruct.
„Ne aşteptăm la contestaţii, dar îi asigur pe suceveni că suntem tot mai aproape de implementarea unui sistem modern de colectare a deşeurilor”, a afirmat Harşovschi.
Valoarea contractului de concesionare a salubrizării menajere a Sucevei pentru următorii 12 ani este de 83.829.600 lei, câştigătorul obligându-se să amenajeze 100 de platforme semi-îngropate, 100 de platforme îngropate, 30 de puncte supraterane de colectare selectivă cu patru containere pentru deşeuri reciclabile, să doteze fiecare casă cu pubele de gunoi, pentru colectare selectivă, dar şi să monteze 1.000 de coşuri stradale şi să amenajeze două locuri de joacă pentru copii, cu suprafaţă elastică, anual.
Din cele 100 de platforme îngropate, 15 urmează să fie realizate în cartierul Obcini, 23 în George Enescu, 9 în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni şi 3 în Iţcani, în vreme ce platformele semi-îngropate vor fi amplasate astfel: 14 în Obcini, 24 în George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25 în Burdujeni şi 3 în Iţcani.