Caravana ”10 pentru folclor” a ajuns marţi, 13 februarie, la ora 13:00, la Căminul Cultural Dorna Arini, iar de la ora 17:00, la Casa de Cultură Broşteni. Publicul din ambele localităţi i-a primit cu căldură pe artiştii populari care promovează introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava, artişti care le-au oferit şi câteva ore de folclor autentic. Întâlnirile-spectacol, prezentate de coordonatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, au avut succes la public, mai ales că artiştii au pledat pentru introducerea folclorului în şcoli nu doar prin discursuri, ci şi prin dansuri populare, piese folclorice vocale şi instrumentale care au arătat o dată în plus cât de frumoase ne sunt tradiţiile, cele autentice, nu kitschurile.
Publicul, receptiv la mesajul transmis de artişti
La Dorna Arini, pe lângă echipa "10 pentru folclor”, au evoluat pe scenă membrii Ansamblului Folcloric "Călineştenii Țării Maramureşului", împreună cu Măriuca Verdeş, o tânără interpretă de folclor foarte talentată şi dedicată promovării folclorului în rândul copiilor, cea care coordonează „grupul de coconi maramureşeni”, dar şi îndrăgitul interpret de muzică populară din Bucovina de Nord (Cernăuţi), Grigore Gherman.
”Publicul a cântat în picioare, alături de cei mai buni artişti ai tinerei generaţii, alături de nume mari ale folclorului sucevean. La final, au evoluat şi membrii Ansamblului <Brăduleţul> din Dorna Arini, coordonat de Florin şi Paraschiva Lateş", după cum ne-a spus Mihaela Bârsan. Un spectacol folcloric deosebit, apreciat de mulţi localnici, a avut loc marţi şi la Casa de Cultură Broşteni, unde, pe lângă artiştii invitaţi în cadrul proiectului ”10 pentru folclor”, a evoluat şi Ansamblul folcloric „Muntenii Broştenilor”. Spre finalul spectacolului, artiștii, oficialitățile, împreună cu membrii Ansamblului „Muntenii Broştenilor” s-au prins în ”Hora Unirii”, iar localnicii și-au dat mâna și au format hore în sală. Miercuri, 14 februarie, echipa ”10 pentru folclor” a ajuns, la ora 13:00, la Casa de Cultură din Cajvana, iar la ora 17.00, la Căminul Cultural Arbore. Proiectul ”10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Consiliul Judeţean Suceava, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, primăriile Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Broşteni, Rădăşeni, Arbore, Hănţeşti, Baia, Slatina, Dorna Arini şi Asociaţia ”Plai străbun”.