Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) demarează un proiect de aproape două milioane de euro, pentru sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătăţirea competenţelor antreprenoriale la nivel regional.
Printre altele, prin intermediul acestuia, se urmărește finanţarea a 37 de planuri de afaceri cu circa 35.500 euro, organizarea de cursuri de antreprenoriat pentru 300 de persoane din Regiunea Nord-Est, programe personalizate de mentorat etc.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, „USV a semnat contractul de finanţare pentru proiectul <Start la antreprenoriat, creștem ocuparea în zona urbană. ANTUR>, proiect ce se va derula pe o perioadă de 36 luni, în parteneriat cu firma Addvances Strategic Solutions SRL. Valoarea totală a contractului este de 8.781.541,89 lei, din care 8.712.405,54 lei reprezintă finanţare nerambursabilă".
Manager de proiect este prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al USV, aceasta adăugând că „ANTUR” își propune încurajarea dezvoltării de noi afaceri și creșterea ocupării în Regiunea de Nord-Est.
Proiectul va avea un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est (înfiinţarea a 37 de noi firme), cât și asupra balanţei forţei de muncă (creșterea ocupării cu cel puţin 74 de persoane), prin stimularea înfiinţării de noi întreprinderi, inclusiv IMM-uri inovatoare, prin relevarea/ descoperirea iniţiativei și dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor și, nu în ultimul rând, prin creșterea competenţelor antreprenoriale ca urmare a participării la cursurile de formare antreprenorială (300 de persoane).
„Implementarea acestui proiect va conduce la următoarele rezultate: furnizarea programului de Competenţe antreprenoriale pentru 300 de persoane din Regiunea Nord-Est; selectarea unui număr de 37 de planuri de afaceri realizate de cursanţi; formarea abilităţilor necesare pentru managementul unei afaceri în cazul celor 37 de beneficiari prin derularea unui program de mentorat personalizat, în vederea înfiinţării și funcţionării a 37 de firme cu specific non-agricol în zonele urbane ale Regiunii de Nord-Est; finanţarea celor 37 de planuri de afaceri selectate cu granturi maxime de 165.000 lei/plan de afacere (cca 35.500 euro)”, au menţionat responsabilii de proiect. Pentru înscrierea în acest proiect, cei interesaţi se pot adresa la adresa de e-mail a proiectului: antur@usm.ro.