Fondatorul Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, fost lider al filialei, a demisionat din acest partid. Corneliu Popovici ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte interimar al PMP Suceava. El a transmis demisia conducerii centrale a PMP, precizând că a luat această decizie deoarece consideră că „Organizaţia Judeţeană a PMP Suceava este împinsă spre un control total al PNL Suceava, atât la nivelul municipal, cât şi la nivel judeţean, lucru pe care eu, cât şi majoritatea organizaţiilor locale nu îl acceptăm”.
„Această acţiune de predare a PMP către PNL este autorizată şi de prezenţa în ultimele săptămâni a unor vicepreşedinţi la nivel naţional în cadrul organizaţiei”, consideră Corneliu Popovici.
El a spus că personal nu doreşte să participe şi nici să valideze o astfel de acţiune „sub masca unei competiţii regizate mediatic în laboratorul PNL Suceava”. Popovici a spus că această acţiune a rupt PMP Suceava în două, motiv pe care a decis să se retragă din organizaţia pe care a fondat-o în urmă cu patru ani.
Corneliu Popovici a luat această decizie după ce la finalul lunii trecute a transmis o adresă oficială către conducerea centrală a PMP prin care arăta că 64 de preşedinţi de organizaţii locale din judeţ solicită retragerea sprijinului politic celor doi consilieri locali ai acestui partid din municipiul Suceava. În cauză era vorba despre viceprimarul Sucevei Marian Andronache şi consilierul local Constantin Munteanu. În adresa respectivă, Corneliu Popovici preciza că solicitarea are ca temei nerespectarea unei decizii a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Suceava, care prevede ca aleşii locali ai PMP să adopte poziţii ferme de respingere a majorării taxelor şi impozitelor către locuitorii judeţului. Popovici mai adăuga şi faptul că în data de 28 noiembrie 2017, contrar acestei decizii, cei doi aleşi locali ai acestui partid în Consiliul Locali Suceava au votat împotriva hotărârii luate în CEJ a PMP şi pe care şi ei ar fi susţinut-o iniţial.
Corneliu Popovici a avertizat că există o problemă din punctul de vedere al unităţii PMP Suceava
La finalul lunii ianuarie a.c., el mai declara că există o problemă din punct de vedere al unităţii şi stabilităţii partidului, motiv pentru care dacă nu se vor lua măsurile solicitate pentru ridicarea sprijinului politic al celor doi aleşi locali, atât el, cât şi cei 64 de lideri locali ai PMP îşi prezintă demisia. În demisia pe care a făcut-o publică recent, Corneliu Popovici a spus că nu vrea să adreseze îndemnuri prin care şi alţi membri PMP Suceava să ia aceeaşi decizie. „O astfel de decizie aparţine fiecărui membru în parte, dacă aşa vor considera ei”, a mai precizat Popovici. Fostul lider al PMP, Corneliu Popovici, a mai adăugat că gestul său ar putea stinge conflictul intern generat de „acei lideri locali ai partidului” care se arată mai apropiaţi de liderii PNL Suceava decât de partidul care i-a propus în funcţii. Popovici a mai declarat că aceşti aleşi locali ţin cu orice preţ să pună la picioarele PNL întreaga Organizaţie Judeţeană Suceava a PMP.
Corneliu Popovici a fost înlocuit de la conducerea PMP Suceava la începutul anului 2017 după ce acest partid nu a trecut de pragul de 5% la ultimele alegeri parlamentare. Preşedinte interimar al PMP Suceava a fost desemnat deputatul Eugen Tomac.
Alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PMP Suceava vor avea loc în data de 10 martie 2018, iar până în momentul de faţă singurul care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte este viceprimarul Sucevei, Marian Andronache.